Expres

Atenție, se închid parcări! De unde vă recuperați mașina

Atenție, se închid parcări! Conform organizatorilor, Festivalul Massif 2023 – prima ediție va fi o producție gigant, nemaiîntâlnită într-o stațiune montană la nivel european. Vor fi 35.000 de participanți pe parcursul celor trei zile de festival, 100 de artiști pe șase scene – trei scene în interiorul festivalului, dintre care două acoperite, cea mare outdoor și alte trei scene la apres-ski-urile partenere din Poiana Brașov.
Având în vedere că în perioada festivalului, 3-5 martie, în intervalul orar 11:00 – 01:00, accesul în stațiune, pe ruta Brașov – Poiana Brașov, va fi permis numai transportului public, autospecialelor MAI, mașinilor acreditate, operatorilor privați de transport și firmelor de ridesharing, cea mai rapidă variantă de a ajunge la festival este transportul în comun.

Plan de transport


Pentru aceasta, Primăria Brașov și RATBv au pregătit un plan de transport care să asigure accesul la acest eveniment, fie prin creșterea frecvenței pe anumite rute de transport – în interiorul orașului și spre Poiană, fie prin crearea unor noi linii de transport care să le permită participanților să ajungă și să plece de la festival.
„Ne așteptăm la 35.000 de participanți în cele trei zile de festival. Este un volum care se adaugă la ceea ce Poiana Brașov găzduiește în mod regulat în weekendurile de iarnă. Prin urmare, va fi un aflux de participanți, de vizitatori, dar și de brașoveni, în număr record în acest weekend.

Pentru asta am prioritizat transportul public, am lucrat împreună cu celelalte autorități, în principal cu Poliția Română, pentru a pune la punct un plan de mobilitate, un plan care asigură o fluență ridicată a transportului public. Vom avea autobuze suplimentare, o frecvență de până la din 6 în 6 minute pe liniile 20, 60 și 100 și măsuri suplimentare cu privire la stații intermediare, cu privire la măsuri de revenire după festival.

În serile de festival sunt 9 linii care vor asigura legătura din parcarea mare din Poiana Brașov cu cartierele Brașovului, iar în timpul zilei vom avea 10 linii cu efective suplimentate dinspre cartiere către Livada Poștei”, a precizat primarul Allen Coliban în conferința de presă de prezentare a evenimentului.


Pentru urcare în Poiană

Sâmbătă și duminică (4-5 martie) mijloacele de transport public de pe liniile 1, 2, 2B, 6, 16, 17, 28, 31, 34 și 36 vor circula conform orarelor unor zile lucrătoare, în intervalul orar 05.30 – 23.30.
Pentru a urca în Poiană se pot folosi liniile 20 (Livada Poștei – terminal Poiana Brașov/parcarea mare),
și linia 100 (Gara CFR Brașov – Terminal Poiana Brașov/parcarea mare), fără a mai ajunge până la Telecabină.

Pe parcursul celor trei zile, pentru linia 100, pe strada Lungă, în zona din fața Cinema Astra, va fi amenajată o stație provizorie, doar pentru sensul de urcare spre Poiană. Aici se poate folosi și linia 60 (Terminal Poiana Mică – Telecabină),
Numărul de autobuze de pe aceste linii va fi suplimentat.
A doua opțiune de transport pentru cei care și-au asigurat participarea la prima ediție Massif este via Râșnov. Participanții pot ajunge în Poiana Brașov cu autobuzul 130M, care va circula între orele 8:00 – 00:00, la interval de 20 de minute, pornind de la Park & Ride Râșnov.

Pentru întoarcerea în Brașov

Pentru întoarcerea de la festival, RATBV asigură autobuze care vor începe coborârea din Poiană de la ora 22:30 și vor circula până la ora 1.00.
Traseele speciale pentru plecarea de la festival către Brașov sunt:
Linia 1M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Triaj
Linia 2M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Rulmentul
Linia 6M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Saturn
Linia 16M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Stadionul Municipal
Linia 17M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Noua
Linia 28M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Fundăturii
Linia 34M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Timiș-Triaj
Linia 36M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Independenței
Linia 50M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Pietrele lui Solomon.

Toate aceste autobuze vor opri în toate stațiile de pe traseul liniei 20, iar apoi în stațiile de pe traseul urban urmat în Municipiul Brașov. Cei care doresc să ajungă în Râșnov vor putea lua autobuzul 130M din Poiana Brașov, către terminalul Park & Ride.
Pentru a putea oferi călătorilor informații cât mai exacte, în fiecare din zilele de vineri, 3 martie, sâmbătă, 4 martie și duminică, 5 martie 2023 orarul de funcționare al call-center-ului RATBV (telefon 0368.800.600) va fi deservit de operator după cum urmează: vineri 8.00 – 00.00; sâmbătă 13.00 – 00.00; duminică 13.00 – 00.00.

Alte restricții

Atenție, se închid parcări!

  • Parcarea de la Șura Dacilor din Poiana Brașov se închide de azi, 2 martie, ora 7:00;
  • Parcarea mare din Poiană se închide tot de azi, 2 martie, ora 17:00;
  • Parcarea din fața Cinematografului Astra se închide vineri, ora 0:00, pentru amenajarea stației provizorii pe linia 100

    Mașinile rămase în aceste parcări după aceste date-limită vor fi ridicate si relocate. Informații referitoare la locul în care au fost relocate aceste mașini se pot obține de la Poliția Locală, tel 0268 – 954.

Foto cu caracter ilustrativ


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] „Poezia despre mine”, atelier educațional în cadrul programului Școala Altfel▪ Poiana Brașov, orele 14.00-22.30, Festivalul Massif▪ Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene „George […]

1 an în urmă

[…] 3 aprilie, Primăria Brașov începe procedurile de reatribuire a locurilor de parcare rezidențiale. Pentru a crește eficiența desfășurării procedurii, dar și pentru a scădea […]

Back to top button