Expres

Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi mâncând orice ne place

Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi mâncând orice ne place

Putem scăpa de kilogramele în plus mâncând orice dorim, ne asigură nutriționiștii. Diferența o face mărimea porției, deoarece pentru a slăbi nu trebuie decât să înjumătățim cantitatea mâncării cu care eram obișnuiți.

Se poate slăbi și cu sarmale, și cu ardei umpluți, și cu sandviciuri, și, bineînțeles, și cu cartofi prăjiți. Diferența o face cantitatea. Organismul trebuie să primească puține calorii. Și, uite, culmea, nu doar alimentele dietetice au puține calorii. Putem să mâncăm puțin și din alimentele care sunt bogate în zahăr sau grăsimi” – a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic. Acest lucru înseamnă că trebuie redusă la jumătate cantitatea cu care eram obișnuiți la o singură masă. De exemplu, dacă la o masă, în mod normal am mânca șase sarmale, pentru a slăbi, trebuie să mâncăm trei. Iar aceeași regulă se aplică și în cazul fast-food-ului – în cazul unei shaorma, vom înjumătăți porția, dar foarte important este să renunțăm la sosuri.  

Tot pentru a ne ajuta să ajungem la greutatea ideală, cu o altă ocazie, într-o postare pe pagina ei de Facebook, Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt alimentele care ne asigură senzația de sațietaate pe o perioadă îndelungată. Din punctul de vedere al nutriționistului, ideal ar fi să optăm pentru alimente cu mai multe fibre și proteine, pentru că astfel vom reuși să fim sătui pentru mai mult timp. Pe de cealaltă parte, produsele procesate, cu zahăr, sare sau multe grăsimi, țin de foame pe o perioadă foarte scurtă.

Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne se spune că au calorii negative, țin de foame multe ore iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit” – a explicat Bilic.

De asemenea, o variată excelentă de preparat care ne satură și are puține calorii este ciorba/supa. Ciorbele și supele conțin multă apă și prin conținutul de legume, carne și carbohidrați ne asigură o varietate mare de nutrienți necesari bunei funcționări ai organismului. „Deși conține peste 90% apă supa și ciorba ne satură cu puține calorii. Se numește paradoxul ciorbei și s-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult timp decât un felul doi. Așa că nu ezitați să începeți masa o supă dacă vreți să umpleți stomacul repede. Iar dacă sunteți la cură de slăbire mâncați DOAR supă, ca fel unic! Și puneți lângă ea și un ardei iute, ca să accelerați metabolismului” – a mai spus Bilic.

Sursa unica


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button