Expres

Meteo Brașov & România. Cum va fi vremea în week-end / Un nou episod de ninsori, apoi…

Meteo Brașov & România.

În nordul, centrul și nord-estul țării se conturează un nou episod de iarnă, ultimul înainte de o „viață mai caldă”, cu temperaturi de primăvară în multe zone, așa cum au prognozat specialiștii de la Meteo&Radar.

În acest week-end, pe lângă ninsori în zonele menționate, ne putem aștepta la intervale cu vânt puternic, care vor accentua senzația de frig.

Meteo Brașov & România

De astăzi, vremea se răcește. Vor cădea precipitații slabe în nordul, centrul și estul țării. Mai spre nord, acestea vor fi cu precădere sub formă de lapoviță și ninsoare. În Moldova și sud-vestul Olteniei, iar local și în Transilvania, vântul va fi destul de puternic, cu rafale maxime ce vor atinge în jur de 50-60 km/h. În Carpații Meridionali, la peste 1800 m, vor fi rafale de 80-100 km/h și va ninge viscolit. Codul galben de vânt puternic și viscol este valabil până diseară – Detalii, AICI.

Începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, un front atmosferic va traversa țara noastră dinspre vest, aducând un nou val de precipitații. În Maramureș, Transilvania și în nordul și centrul Moldovei vor predomina ninsorile și în multe zone se va depune strat nou de zăpadă, în timp ce în celelalte regiuni vor fi ploi și precipitații mixte.

Meteo Brașov & România

Câteva ninsori slabe se vor semnala și duminică, dimineața în unele zone din estul țării, iar mai târziu doar la munte. Cel mai cald va fi din nou în Oltenia, până la 7-10°C, iar cel mai frig în nordul Moldovei și estul Transilvaniei, între 0 și 2°C. În restul țării, se vor înregistra între 2 și 7°C.

Apoi, vremea se va calma la începutul săptămânii viitoare. Nopțile vor fi încă reci, dar în cursul zilei vremea va fi frumoasă, însorită și destul de caldă pentru această parte a anului.

Foto: Arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button