Expres

Maslu de obște, astăzi și duminică, la Brașov

Maslu de obște, astăzi și duminică, la Brașov. În bisericile din orașul nostru continuă slujbele de obște (cu șapte sau chiar mai mulți preoți) ale Sf. Maslu.

Taina Sfântului Maslu (Eleoungerea, Eleosveştenia), una dintre cele șapte sfinte taine, se săvârșește în Biserica Ortodoxă pentru vindecarea credincioșilor de bolile trupești și pentru iertarea păcatelor, acestea două fiind legate. Denumirea de maslu este de origine slavă (de la cuvântul vechi slav maslo, care înseamnă untdelemn). De altfel, în timpul slujbei și la final are loc ungerea cu ulei (untdelemn) sfinţit a credincioșilor.

Așa cum am anunțaț, până în Duminica Floriilor, vor fi oficiate slujbe ale Sf. Maslu de obște. Acestea au loc de obicei duminica, dar și vinerea, la mai multe biserici din oraș, simultan. După slujbă, predica este susținută de un preot invitat, de obicei.
Maslu de obște, astăzi și duminică, la Brașov. Astăzi, de la ora 17.00, va fi Sf. Maslu de obște în Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” (foto) din Răcădău.
Duminică, de la ora 16.00, va fi oficiată slujba în Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Craiter și în capela Universității Transilvania, din Memorandumului.
De la ora 17.00, se fac slujbe de maslu la „Cuvioasa Paraschiva” – Groaveri Șchei, la „Sf. Treime” – Tocile și la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – str. Bisericii Române.

Maslu de obște | MyTex.ro
Maslu de obște, astăzi și duminică, la Brașov 10


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button