Expres

Lucrări în regim de urgență la Brașov

Lucrări în regim de urgență la Brașov

În această dimineață, în urma deciziei CLSU nr. 9 din data de 18 octombrie, au început lucrările de consolidare a tronsonului de drum din Bulevardul Gării, banda 1, afectat de surparea din data de 13 octombrie.

,,Am început lucrările pentru punerea în siguranță a zonei de pe B-dul Gării nr. 10. Zona a fost afectată de surparea de joia trecută. Este o zonă intens circulată, astfel că lucrările trebuie executate în regim de urgență. Tocmai de aceea am adoptat o hotărâre a CLSU, pentru a se putea interveni rapid, iar acest tronson să fie redat circulației. S-a ajuns la această situație, deoarece în momentul în care s-au executat lucrările de extindere și modernizare a Bulevardului Gării, stratul dintre placa de beton de sub covorul asfaltic și prefabricatele din beton care protejau rețeaua termică nu avea consistența corespunzătoare”, a precizat președintele CLSU, primarul Allen Coliban, pentru brasovcity.ro.

Vă reamintim că în data de 13.10.2022 s-a produs o surpare a benzii de circulație a drumului public, în zona de vizavi de Magazinului Unirea (pe direcția de mers Făget-gară), pe o lungime de aproximativ 8 m.

Circulație restricționată

Pentru ca lucrările să se desfășoare în condiții optime și de siguranță, CLSU a luat decizia restricționării circulației pe două dintre cele șase benzi, în zona afectată. Pe perioada derulării lucrărilor, dinspre gară spre Făget se va circula pe două benzi, iar dinspre Făget spre gară, tot pe două benzi, în zona afectată de lucrări.

Conform evaluării făcute de Serviciul Public Local de Termoficare, cauza acestei surpări a fost faptul că ,,sub covorul asfaltic se afla o placă de beton, cu lățimea apropiată de cea a canalului termic, care s-a rupt. În cădere a rupt și plăcile canivoului termic, din cauză că în spațiul dintre ele nu mai era umplutura corespunzătoare, în ceea ce privește volumul și densitatea”.

Rețeaua de termoficare nu a fost afectată de acest incident.

Lucrări în regim de urgență la Brașov

Foto: Primăria Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button