Expres

La mulți ani! E Ziua Mamei în România și în alte câteva țări

 

Ziua Mamei se sărbătorește în țara noastră, începând cu anul 2010, în prima duminică a lunii mai, respectiv 6 mai, anul acesta. A fost stabilită prin Legea 319/2009, totodată fiind instituită și Ziua tatălui, care se sărbătorește, începând cu anul 2010, în cea de-a doua duminică a lunii mai. Inițiativa pentru instituirea acestor două sărbători a avut-o, în luna iunie 2009, Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA), alături de un grup de opt parlamentari.
Conform acestei legi, Ziua Mamei se sărbătorește în prima duminică a lunii mai, iar Ziua Tatălui în a doua duminică a lunii mai. Rolul acestei iniţiative este acela de a sublinia importanţa fiecăruia dintre cei doi părinţi în viaţa de familie și în universul copilului. De asemenea, Ziua Familiei a fost fixată pentru 15 mai.

Ziua Mamei este o sărbătoare în cinstea mamei și a maternităţii. Aceasta este, însă, de regulă sărbatorită pe mapamond anual într-a doua duminică a lunii mai. Circa 90 de state ale lumii au așadar o dată comună pentru această sărbătoare. Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveţia, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, ţările baltice, statele din America de Sud, ţările nordice sărbătoresc această zi în a doua duminică a lunii mai, 13 mai în 2018.

Și alte țări au în calendar sărbătorirea mamei în prima duminică a lunii mai. Spania, Ungaria, Portugalia, Lituania, dar și state ca Mozambic, Angola, Republica Capului Verde. Până acum câțiva ani, România serba neoficial Ziua Mamei pe 8 martie, care este de fapt Ziua Internaţională a Femeii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button