Expres

Junii Brașovului sunt în doliu…

Junii Brașovului sunt în doliu…

„ȘCHEIUL pierde azi o emblemă vie și un june care a iubit această tradiție, care nu se poate să nu-l fi văzut la fiecare paradă din an al Junilor Brașoveni. 
Florin Filipescu lasă în urmă  «Expoziția din Pod», plină de obiecte ce țin de istoria locului, pe care le-a strâns o viață și le-a aranjat în podul casei sale. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (…)”
, scrie pe contul de Facebook Șcheii Brașovului – România.


Primarul Brașovului, Allen Coliban, a postat următorul mesaj:

„Drum lin, nea Florin! Șcheiul e mai sărac acum. Noi, toți, suntem mai săraci.
De acum, ne veghezi de sus. Dumnezeu să te odihnească în pace!”. El a postat și o fotografie alături de regretatul șcheian.

Într-un interviu, Florin Filipescu a povestit despre faptul că a devenit june mai târziu în viață.

„Revenind la Juni. Eu sunt june albior, dar tolerat, pentru că eu m-am făcut bătrân june. Sunt scheian, dar a trebuit să fac și carte, a trebuit să am și alte preocupări. Doar acum câțiva ani am intrat la juni. Mereu i-am admirat, am crescut în jurul lor, mulți fiindu-mi prieteni, adunând materiale legate de istoria junilor“, povestea colecționarul Florin Filipescu, într-un interviu pentru newsbv.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button