Expres

În căutarea drumului spre aeroport

În căutarea drumului spre aeroport.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au făcut miercuri prima vizită în teren pentru realizarea drumului de legătură dintre Varianta Brașov, Aeroportul Ghimbav și DN1,  respectiv viitoarea autostradă Brașov – Ploiești, la Codlea.
Vizita vine la mai puțin de o lună de la semnarea contractului pentru realizarea proiectului de prefezabilitate și fezabilitate a acestui nou drum, contractul fiind încheiat de DRDP Brașov, subsidiara CNAIR, cu Asocierea Eco GeoDrum Lider – Proiectare Integrată Terra.

În căutarea drumului spre aeroport. Potrivit lui Tudor Duțu, director al DRDP Brașov, împreună cu reprezentanții firmei care lucrează la documentație, au fost analizate la fața locului mai multe variante de traseu, amplasamentul diferitelor intersecții și au fost deja schițate câteva posibilități de amplasare a structurilor de pe traseu.
„În paralel, am început și discuțiile cu autoritățile locale pentru a corela diferitele proiecte de infrastructură din zonă astfel încât toată lumea să poată beneficia la maxim de această investiție”, afirmă Duțu.
Directorul DRDP are convingerea că studiile vor fi finalizate în câteva luni, astfel încât la până în decembrie 2023 să fie lansată licitația pentru proiectarea și execuția obiectivului de infrastructură.

„Mă bucur că avem parte de un proiectant serios, cu experiență în domeniul infrastructurii rutiere, care este implicat și în alte proiecte din zonă și astfel are o viziune de ansamblu asupra dezvoltărilor din acest areal. Sunt ferm convins că până la sfârșitul acestui an vom fi gata cu toată documentația necesară pentru lansarea licitației de proiectare și execuție a acestui drum”.

Valoarea contractului pentru elaborarea documentației este de 1,1 milioane de lei.

În căutarea drumului spre aeroport.

„Acest drum va asigura o legătură rapidă între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și Varianta de Ocolire Brașov, precum și cu zona Aeroportului Brașov-Ghimbav și va funcționa în același timp ca alternativă la traficul pe DN 1 pentru orașul Ghimbav (Varianta de Ocolire), asigurând și o legătură facilă la Parcul Industrial Brașov-Ghimbav. Prin acest drum de legătură se va realiza și o conexiune cu preconizata dezvoltare a municipiului Codlea prin prisma realizării variantei de ocolire Codlea care va descărca în nodul ce se va realiza între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și DN 1 în zona localității Codlea. De asemenea, prin realizarea unui intersecții între Drumul de Legătură și DJ 103 C se va asigura accesul la Aeroportul Brașov și la Parcul Industrial Brașov, eliminându-se problemele curente ale intersecției între DJ 103C și DN 1″, potrivit caietului de sarcini, consultat de economedia.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
2 luni în urmă

[…] liberă pentru drumul spre Aeroportul Brașov? Acum o lună, reprezentanții DRDP au făcut o vizită în teren pentru a vedea ce traseu ar trebui să aibă artera rutieră. În mai, DRDP Brașov, subsidiara […]

Back to top button