Expres

Încă un pas pentru drumul spre Aeroportul Brașov

Încă un pas pentru drumul spre Aeroportul Brașov. Se mai face un pas pentru realizarea drumului de legătură între Varianta Brașov, Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav și DN1, respectiv viitoarea autostradă Brașov – Ploiești, în zona Codlea.
Conducerea DRDP Brașov a semnat luni contractul cu Asocierea Eco GeoDrum Lider – Proiectare Integrată Terra pentru întocmirea studiului de prefezabilitate și fezabilitate necesare pentru construirea acestui obiectiv. În cadrul documentației se va stabili traseul pe care îl va urma drumul, modalitățile de conexiune la rețeaua existentă și caracteristicile șoselei.
„Firma de specialitate are la dispoziție trei luni pentru elaborarea studiului de prefezabilitate și cinci luni pentru realizarea studiului de fezabilitate. Avem însă promisiuni din partea reprezentanților firmei că vor scurta aceste termene astfel încât, până la finalul acestui an, să putem scoate la licitație proiectarea și construcția efectivă a acestui drum.
DRDP Brașov va colabora îndeaproape cu reprezentații firmei pentru înlăturarea eventualelor blocaje în derularea acestui proiect pentru că Brașovul are mare nevoie de infrastructură modernă și sigură!”
, spune Tudor Duțu, director general DRDP Brașov.
Valoarea contractului este de 1,1 milioane de lei fără TVA.

Licitația pentru acesta fusese lansată pe 5 ianuarie 2023. Ofertele au fost aşteptate până în 14 februarie. La termenul-limită au fost depuse cinci oferte: Like Consulting, Rutier Conex, Asocierea InterHub Development (Lider) – Inpro Muhendisliki, Asocierea Total Business Land SRL (Leader) – Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş. și Asocierea Eco GeoDrum Lider – Proiectare Integrată Terra. Aceasta din urmă a fost declarată câștigătoare.
„Acest drum va asigura o legătură rapidă între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și Varianta de Ocolire Brașov, precum și cu zona Aeroportului Brașov-Ghimbav și va funcționa în același timp ca alternativă la traficul pe DN 1 pentru orașul Ghimbav (Varianta de Ocolire), asigurând și o legătură facilă la Parcul Industrial Brașov-Ghimbav. Prin acest drum de legătură se va realiza și o conexiune cu preconizata dezvoltare a municipiului Codlea prin prisma realizării variantei de ocolire Codlea care va descărca în nodul ce se va realiza între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și DN 1 în zona localității Codlea. De asemenea, prin realizarea unui intersecții între Drumul de Legătură și DJ 103 C se va asigura accesul la Aeroportul Brașov și la Parcul Industrial Brașov, eliminându-se problemele curente ale intersecției între DJ 103C și DN 1″, potrivit caietului de sarcini, despre care a scris Economedia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 luni în urmă

[…] viitoarea autostradă Brașov – Ploiești, la Codlea. Vizita vine la mai puțin de o lună de la semnarea contractului pentru realizarea proiectului de prefezabilitate și fezabilitate a acestui nou drum, contractul […]

Back to top button