Expres

Filtrarea apei acasă. Metode și beneficii

 

În general, apa potabilă furnizata la robinet de către sistemul public de distribuție a apei din Brașov este potabilă, după cum susțin specialiștii în nenumărate analize de laborator făcute publice. însă asta nu exclude posibilitatea ca apa de la robinet să nu conțină anumite impurități și urme rămas după procesul de tratare, care să-i schimbe gustul și mirosul. 

Indiferent de zona de proveniență a apei, în orice oraș aceasta trece printr-o serie de procese tehnologice de la momentul captării în bazin și până să ajungă efectiv la robinetul consumatorilor.

Pentru a fi curățată de impurități și microorganisme, apa venită direct din barajul de acumulare este mai întâi dezinfectată cu clor şi limpezită, apoi este tratată cu policlorură de aluminiu, care adună toate impurităţile din apă, după care apa pleacă spre bazinele de filtrare. 

Sisteme de filtrarea a apei acasă

Cu toate că furnizorii de apă potabilă au obligativitatea legală de a se asigura că apa distribuită de ei este bună  pentru consumul uman, tot mai mulți oameni preferă să apeleze la varianta îmbuteliată, plată ori carbogazoasă, fie pentru că nu au încredere în calitatea apei de la robinet, fie pentru că aceasta poate avea uneori un gust ușor respingător din cauza conductelor. Însă și în acest caz există o capcană, deoarece, după cum o spun mai multe studii despre diferența dintre apa de la robinet și apa îmbuteliată, aceasta din urmă poate conține molecule din plasticul folosit pentru îmbuteliere. Și în plus, înseamnă o cheltuială în plus. 

Apa filtrată acasă, cu ajutorul unor sisteme de purificare a apei în profunzime este metodă alternativă de a obține o apă bună de băut, fără un gust și miros specific.

Sistemele de filtrare a apei potabile precum cele care se găsesc pe 7filtre.ro sunt de mai multe tipuri, fiecare având mai multe etape de filtrare:

  • Filtrele de apă montate sub chiuvetă;

  • Filtre de apă montate pe robinet;

  • Filtre sub formă de cană;

Toate acestea au la bază un sistem care reține particulele sau germenii adesea regăsiți în apa de la robinet și reduc eficient cantitatea de impurități, având ca produs o apă filtrată, fără gust și miros și cu o investiție minimă.

În general, ele se pot monta ușor, cu doar puțină îndemânare și câteva ustensile care se găsesc în toate casele, conectându-se direct la rețeaua de apă curentă a locuinței. 

Cele mai costisitoare astfel de echipamente sunt filtrele montate direct pe fluxul de apă din locuință, însă au avantajul că purifică și dedurizează apa în timp real și pe tot parcursul jetului, dar fără a-i afecta compoziția minerală naturală.

Deși sunt de dimensiuni mici, cănile filtrante încorporează un sistem special care elimină calcarul, clorul, plumbul, zincul, cuprul si pesticidele pe măsură ce apa curge prin tubul special. Acestea sunt ideale pentru spații precum birouri, holuri de primire sau chiar pentru acasă, fiind la fel de eficiente precum purificatoare montate la robinet. Avantajul lor este prețul mic și nu necesită o mentenanță suplimentară, decât schimbarea filtrelor la câteva luni. 

Filtrarea apei acasă ar putea fi o practică numai bună de integrat în obiceiurile de consum, fiind o metodă sustenabilă, economică pe termen lung și prietenoasă cu mediul. 

Sursă foto: Unsplash.com

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare