Expres

Elev de 18 ani, condamnat la închisoare pe viață

  • malmo_3.jpg
 

Un tribunal suedez a condamnat joi la închisoare pe viaţă un elev cu vârsta de 18 ani, care a ucis în martie, cu un topor, două profesoare în liceul său, informează AFP. Tânărul a fost arestat la scurt timp după atac în instituţia sa de învăţământ, Latin School din oraşul Malmo, al treilea oraş al Suediei, situat în sudul acestei ţări. Liceul numără mai mult de o mie de elevi şi este cu profil artistic.

Potrivit surselor judiciare, liceanul este cea mai tânără persoană condamnată la închisoare pe viaţă din istoria modernă a Suediei. Acest verdict intervine după modificarea unei legi ce prevedea pedepse mai uşoare pentru tinerii vinovaţi de crime grave.

Tânărul a recunoscut faptele şi a declarat la tribunal că el credea că nu are niciun loc în societate, însă îi lipsea curajul ca să se sinucidă şi se gândea că nu va ieşi viu din liceu. O evaluare psihiatrică a arătat că tânărul suferea de tulburări din spectrul autist, însă potrivit tribunalului nimic nu indică faptul că el suferă de o „afecţiune psihiatrică gravă”.
În Suedia, o persoană condamnată la închisoare pe viaţă poate cere după zece ani de detenţie comutarea pedepsei sale în condamnare pe o durată specifică, ceea ce se acordă adesea. În practică, pedepsele la închisoare pe viaţă se limitează în medie la 16 ani de detenţie, potrivit serviciilor penitenciare suedeze.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button