Expres

Dosare penale după controale la ateliere auto din Brașov

Polițiștii au desfășurat ieri controale la două ateliere auto din Brașov. Agenții de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat acțiunea. Aceștia au verificat două societăți comerciale cu punct de lucru pe raza municipiului Brașov, ce au ca obiect de activitate comerț cu amănuntul de piese și accesorii pentru autovehicule, respectiv întreținerea și repararea autovehiculelor.

„Cu ocazia activităților desfășurate, cadrele de poliție au identificat la una dintre firme, cantitatea de 900 litri de ulei uzat, depozitat în recipiente neconforme, fără a avea încheiat un contract valabil cu o societate specializată în eliminarea deșeurilor periculoase. Totodată, s-a constatat faptul că societatea în cauză nu deține o evidență strictă a distribuirii cantității de freon, conform prevederilor Ordonanței nr.9/2011 (…)”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Nereguli și la a doua societate comercială


Nereguli au fost găsite și la a doua societate comercială. Polițiștii au identificat 960 litri de ulei uzat. Acesta era depozitat în 43 de recipiente neconforme. Societatea nu avea contract valabil cu o societate specializată în eliminarea deșeurilor periculoase.

Deșeurile periculoase au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În urma acestor controale la ateliere auto, polițiștii au întocmit două dosare penale. Se fac cercetări pentru „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deșeurilor periculoase”. Dosarele sunt instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button