Expres

CRPC Brașov, despre controalele în magazinele Auchan

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Centru a oferit informații despre controalele efectuate în magazinele Auchan. Acțiunea de control a avut loc în perioada 6 – 12 septembrie.

A fost parte a unei tematici naționale de control. Astfel, în județele Brașov, Mureș și Sibiu, au fost controlate cinci magazine ale lanțului Auchan.

Pentru neregulile constatate, au fost date:
-11 amenzi însumând 72.000 de lei
-s-au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme în valoare de peste 6.300 de lei.

Printre altele, s-au găsit legume și fructe neconforme calitativ sau având țara de origine indicată greșit. Comisarii au constatat și că unele spații frigorifice erau neconforme. Unele produse congelate aveau aglomerări de gheață. La raionul Gastro nu se respecta regimul de temperatură. Și salatele preparate erau depozitate la temperatură ridicată. S-au înregistrat și deficiențe de informare la unele produse și servicii, potrivit comunicatului remis de comisarul șef delegat Bărdaș Nicolae Liviu.

La nivelul Brașovului, au fost controlate două supermarket-uri Auchan și s-au dat șase amenzi în valoare totală de 27.000 lei. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme.
Neregulile constatate în timpul controalelor au fost:

– comercializarea unor legume și fructe neconforme din punct de vedere calitativ, având țara de origine indicată greșit;
– utilizarea unor spații frigorifice neconforme;
– comercializarea unor produse congelate cu aglomerări de gheață;
– nerespectarea regimului de temperatură la raionul Gastro;
– depozitarea la temperatură ridicată a salatelor preparate.

Amintim că și președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a oferit informații despre controalele în magazinele Auchan – detalii AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] au desfășurat ieri controale la două ateliere auto din Brașov. Agenții de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe […]

Back to top button