Expres

De la Prefectură la Palatul Cotroceni (video)

De la Prefectură la Palatul Cotroceni. Circa 300 de cadre didactice din Brașov au protestat, astăzi, timp de două ore, în fața Prefecturii. Dascălii, aflați din 22 mai în grevă generală, sunt nemulțumiți că Guvernul nu le ia în seamă revendicările. „Pâinea noastră o muncim, noi aici nu cerșim“, au scandat profesorii. Nemulțumirile lor sunt multe.
„Ne-a ajuns cuțitul la os. Guvernanții își bat joc de noi în privința salarizării. Este inadmisibil ca un profesor debutant, cu facultate, să aibă salariul de 2.400 de lei, iar personalul nedidactic să aibă salariul de 1.900 de lei. Din păcate, cu banii ăștia nu se poate trăi în România. Oferta Guvernului este jignitoare, oamenii trebuie să-și plătească atât facturile, cât și coșul zilnic. Mâine vom merge la București, deja suntem organizați, vom fi cel puțin 100 de oameni. Cât este grevă, nu se poate vorbi nici despre încheierea mediilor, nici despre înscrierile la Bacalaureat”, a declarat Alin David, președintele Uniunii Județene „Spiru Haret” pentru Radio România Brașov.

De la Prefectură la Palatul Cotroceni. Guvernul a propus plata în două tranşe a 2.500 de lei pentru personalul didactic şi auxiliar şi 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, anunţând o dislocare totală de fonduri de peste 700 milioane de lei, dintre care 410 milioane bani de la Uniunea Europeană. Profesorii consideră umilitoare „oferta” guvernanților. „Nici nu îi pot spune ofertă. Parcă sunt vouchere oferite nevoiașilor. Vor doar să ne închidă gura, să treacă examenele și apoi nici atât să nu ne dea, cu pretextul «nu sunt bani»”, ne-a spus o profesoară, aflată la protest.

Sindicaliștii cer ca indemnizaţia profesorului debutant să fie cel puţin cât salariul mediu brut pe economie şi vor o majorare salarială cu 25% până la intrarea în vigoare a legii salarizării unice.

De la Prefectură la Palatul Cotroceni. Cum și runda de negocieri de astăzi, dintre liderii federațiilor sindicale din învățământ și Guvern, a eșuat, greva continuă și mâine, cel puțin.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că va începe marți dialogul cu reprezentanții sindicatelor privind grilele din viitoarea lege a salarizării bugetarilor.
Între timp, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat că prioritate vor avea discuțiile cu cei din educație. El a precizat, de asemenea, că termenul asumat de Executiv pentru adoptarea noii legi a salarizării este 15 iulie.
Până la rezolvarea revendicărilor, sindicaliştii pregătesc pentru mâine un miting în faţa Palatului Cotroceni, la care vor fi prezenți și brașoveni, după ce, joia trecută, mii de profesori au manifestat în București, cerând salarizare pe măsura importanței muncii pe care o desfășoară.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
4 luni în urmă

De ce nu au protestat, putorile, și când stăteau acasă și le veneau banii în cont? În cei doi ani de plandemie. De ce nu au protestat când dădeau aproape jumătate din „produsul finit” al muncii lor, absolvenții, rateu? Unde… Citeşte mai mult »

Willy
4 luni în urmă

Nu ii place latraului putinist barbughey scoala. O lepra, numai la scoala de partid si de cadre i-a placut. Acolo a invatat sa dea cu caraba in masa acoperita cu panza rosie si sa urle: plaaaaanuuuuul, tovaraaaasi, PLAAANUUUL!

4 luni în urmă

[…] De la Prefectură la Palatul Cotroceni (video) […]

Back to top button