Expres

Darul de la Primărie pentru pensionarii brașoveni, după reguli noi

Darul de la Primărie pentru pensionarii brașoveni, după reguli noi. Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Braşov a anunţat că în 13 martie a început Campania „Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paşti. Cererile celor îndreptățiți pot fi depuse până în 13 aprilie.
Campania vine cu unele noutăţi, aprobate de Consiliul Local Braşov. Astfel, valoarea tichetelor este de 200 lei/persoană/campanie (majorată de la 150 lei). De asemenea, beneficiarii nu vor mai primi tichetele de hârtie, ci carduri electronice, care vor putea fi folosite doar pentru achiziţionarea de produse alimentare.

„Încurajăm depunerea cererilor online”Darul de la Primărie pentru pensionarii brașoveni, după reguli noi. De asemenea, a fost modificată şi metodologia de acordare a darului. Astfel, seniorii trebuie depună cererea şi documentele justificative care să ateste că sunt îndreptăţiţi să primească. Dosarul poate fi depus fizic, la sediul direcţiei, de pe strada Panselelor nr. 23, sau online, pe adresa de mail dasbv@dasbv.ro. Ulterior, seniorii care îndeplinesc condiţiile de acordare a tichetelor vor fi anunţaţi când să vină la sediul DAS Braşov (fie personal, fie prin persoană împuternicită), pentru lua cardurile valorice. Aceste carduri pot fi ridicate de beneficiari şi după sărbătorile pascale, ceea ce nu era posibil atunci când se distribuiau tichetele de hârtie.
Pentru a nu face două drumuri, reprezentanţii DAS Braşov le recomandă beneficiarilor să depună online cererile şi documentele justificative.
Programul de lucru cu publicul al Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov este: luni, marţi, miercuri, vineri, orele 8.30-15.00 (pauză de dezinfecţie 11.30-12.00) şi joi, orele 8.30-17.00 (pauză de dezinfecţie 14.30-15.00).

Cine are dreptul la „darul din suflet”

Darul de la Primărie pentru pensionarii brașoveni, după reguli noi. Pe de altă parte, au rămas neschimbate condiţiile de acordare a tichetelor. Astfel, beneficiarii sprijinului financiar sunt pensionarii care au domiciliul stabil în municipiul Braşov, au venituri de până la 1.700 lei/lună, vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbaţii sau împlinesc vârsta până în data de 31 decembrie 2023 şi nu au datorii faţă de bugetul local.

Actele necesare

– actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;

-cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;

-împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile, însoțită dedocumente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa;

-actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie.

Documentele de identitate și cuponul de pensie ale beneficiarului/persoanei împuternicite, unde este cazul, trebuie prezentate atât în original, cât și în copie , iar în situația în care cererea se depune on line, documentele se prezintă în original doar la ridicarea cardurilor.

Informații suplimentare găsiți aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
ippv.romania
2 luni în urmă

     17.03.2023.       Doamnelor pensionare vulnerabile, Domnilor pensionari vulnerabili, §A] „Până în prezent, 2.110.134 de carduri au ajuns la beneficiari, urmând ca numărul lor să mai crească pe măsură ce se soluționează anchetele sociale.”. La automatele de colectare separată, până pe 22 martie… Citeşte mai mult »

Back to top button