Expres

Dan Air: „Nu suntem companie low cost”

Dan Air: „Nu suntem companie low cost”. Reprezentanții companiei Dan Air ne-au contactat prin intermediul paginii de Facebook MyTEX – Stiri Online Brasov cu solicitarea de a nu le mai asocia numele cu o companie low cost.

„Bună ziua,
Vă rugăm să nu mai faceți referire la noi ca și companie low cost.
Doar prețul biletului este mic. În rest suntem companie tradițională cu toate serviciile incluse.
Și avem inclusiv și business class
”.

DAN AIR

Termenul „low cost” este relativ nou în aviația civilă. Low-cost în traducere din engleză înseamnă „cost redus” și se referă anume la domeniul de transportare aeriană cu tarife reduse.
Principiul de operare și modelul de afaceri au fost pentru prima dată implementate de compania americană Southwest Airlines în anul 1971. Până în prezent, compania este cel mai mare operator low cost din lume, iar modelul său de operare a fost împrumutat de restul companiilor cu tarife reduse din lume, inclusiv cele din Europa. Fenomenul a luat amploare la începutul anilor 2000 și în prezent se află la maximă intensitate și popularitate.

O companie aeriană low cost (Low Cost Carrier sau LCC) este o companie care pune accent deosebit pe minimizarea și eficientizarea costurilor de operare și astfel reușește să ofere pasagerilor prețuri mult mai reduse decât companiile aeriene clasice. LCC oferă în general bilete la prețuri foarte scăzute, prin eliminarea unor servicii tradiționale oferite pasagerilor.

Dan Air: „Nu suntem companie low cost”. Compania românească, înființată de comandantul de aeronave Dan Iuhas, originar din Brașov, este primul și deocamdată singurul operator de curse de linie de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG). Dan Air a fost specializată până acum pe servicii de închiriere aeronave, adică zboruri operate pentru alte companii aeriene și zboruri charter, în Europa și Orientul Mijlociu, cu avioanele și echipajele proprii, cum ar fi Air Serbia, Transavia, Wizz Air, Jazeera Airways sau Sundair. Din 15 iunie, operează zboruri de pe Aeroportul „Henri Coandă” București și de la Brașov, cursele fiind anunțate încă din luna martie, iar de la 1 aprilie fiind puse în vânzare biletele, cu rezervare online.
Ceea ce ar scoate Dan Air din rândul LCC este faptul că, în conformitate cu ceea ce scrie pe site-ul companiei la rezervări, bagajele de cală și de mână sunt gratuite, nefiind taxate selecția locului și garanția returnării banilor plătiți pe bilete.

Acestea costă de la 49 de euro la 99 de euro, la clasa economic, și ajung la 299 de euro, la clasa business.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Băi, nenorociților, iar ați început cu cenzura? Vă citește prea multă lume și vi s-a suit la cap?

1 an în urmă

[…] făcută ieri de reprezentanții Dan Air conform căreia compania lor nu trebuie considerată low-cost a stârnit reacții pe pagina de facebook a mytex-Stiri online Brasov. Redăm […]

Back to top button