Expres

Cutremurele provoacă îngrijorări și pentru cei ce vor să-și cumpere o locuință

Cutremurele provoacă îngrijorări.

Platformele care publică anunțuri de vânzare în sectorul imobiliar semnalau stagnări și ușoare scăderi pentru apartamentele mai vechi. Îngrijorările au sporit după cutremurul din Turcia, semnala și Asociația Brokerilor Imobiliari. 

În toată țara sunt peste 4,5 milioane de locuințe care au depășit perioada de garanție a structurii de rezistență. Adică au trecut 5 decenii de la momentul dării în folosință, arată o analiză a platformei imobiliare.net.

Cutremurele provoacă îngrijorări.

Fondatorul Asociației Brokerilor Imobiliari, Dragoș Vîlceanu, arăta că, având în vedere „numărul mare de locuințe îmbătrânite din România” și numărul mic de autorizații de construire anuale, pe fondul cutremurelor din ultima vreme, „putem lua în calcul un prognostic sumbru: apartamentele construite înaninte de 1977 vor avea prețuri în cădere liberă”.

Platforma amintită arăta că apartamentele noi pot fi mai scumpe și cu 20 de procente față de unele construite înainte de cutremurul din 1977.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button