Expres

Cunoscut politolog englez despre limba română / Viral în social media

Cunoscut politolog englez despre limba română.

Reuben Constantine, de la Universitatea Oxford, vorbește la perfecție 10 limbi străine.

Cunoscut politolog englez despre limba română. Chestionat pe TikTok cu privire la limba sa preferată dintre cele pe care le cunoaște, Reuben Constantine a răspuns: „Româna! Româna are asemănări remarcabile cu limbile romanice, dar apoi are și o influență slavă foarte cool, mai ales în vocabular. Și face parte și din ceva numit «Uniunea lingvistică balcanică». Practic, «Uniunea lingvistică balcanică» este un grup de limbi care sunt apropiate din punct de vedere geografic, chiar dacă nu sunt neapărat înrudite intre ele. De exemplu, există greaca, româna și bulgara, o limbă românică, o limbă elină și o limbă slavă. Și totuși, ele au convers în mai multe moduri. De exemplu, în gramatică, în toate aceste trei limbi nu se folosește infinitivul. Astfel, nu poți spune «vreau a fi bogat», ci trebuie să spui «vreau să fiu bogat»”.

Conform Aktual24, filmulețul a devenit viral pe TikTok, având peste 120.000 de aprecieri. Mulți români au comentat laudativ la adresa lui Reuben Constantine. Unii i-au transmis că stăpânește limba română mai bine decât mulți români.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare