Expres

Profesoară din Brașov, reclamată pentru comportament inadecvat / Prezentă pe TikTok

Profesoară din Brașov, reclamată pentru comportament inadecvat

O profesoară de franceză de la o școală gimnazială din centrul Brașovului va trebui să dea explicații în fața comisiei de etică din unitatea de învățământ, pentru că ar avea un comportament inadecvat la ore, dar și pentru videoclipurile de pe TikTok, potrivit kanald.ro. Este acuzată de elevi și de părinți că ar folosi cuvinte obscene și ar face glume cu tentă sexuală. Cadrul didactic se apără și spune că doar își face meseria.


„Eu doar am făcut o traducere”

Profesoara are 28 de ani și predă la Școala Gimnazială 5 din Brașov (unde e în derulare o altă anchetă după acuzații de bullying) de anul trecut. Copiii s-ar fi plâns că, de multe ori, dascălul de franceză ar folosi cuvinte obscene în timpul orelor.
„Sunt diverse variante de traducere pentru un limbaj explicit, cu mult peste vârsta lor. Se întâmplă diverse referiri spre alte modalități de a-ți câștiga existența, folosind platforme online”, a spus un părinte.
„Nu-i învață limba franceză, îi învață limba română”, a spus alt părinte, referindu-se la traducerile unor cuvinte și expresii.
„Mi se întâmplă la clasele a V-a, mă întreabă și de trei ori pe oră, în fiecare oră: «doamna cum se spune așa? Cum se spune bec?» «Ampoule». Normal că sună în limba română într-un fel. Ei mă întreabă pe mine, eu le traduc și atât. Dacă ei consideră că folosesc un limbaj murdar, sexual și așa mai departe, nu depinde de mine. Eu doar am făcut o traducere”, a explicat profesoara de limba franceză reporterului de la Kanal D.
Asta spune și unele videoclipuri, unde apare îmbrăcată sumar. Este drept, în unele postate în 2021. Însă, inclusiv la ore ar avea ținute indecente, spun părinții.
„Mă văd și tânără și frumușică, dar dacă mă duc la tablă, eu prefer singură să șterg tabla, că o șterg mai bine decât ei. Te apleci fără să vrei, dacă ești într-o rochiță se uită, nu ai cum. Cu ce ar trebui să mă îmbrac? Să mă îmbrac ca la mănăstire? Ceea ce fac eu în timpul meu liber și în viața mea personală nu încurcă pe nimeni din această școală”, a mai motivat profesoara.

Profesoară din Brașov | MyTex.ro
Profesoară din Brașov, reclamată pentru comportament inadecvat / Prezentă pe TikTok 18„Nu sunt normale pentru un cadru didactic”

Nu de aceeași părere sunt cei din conducerea școlii și de la Inspectoratul Școlar al Județului (IȘJ), care au aflat abia acum despre videoclipurile acesteia de pe TikTok.
„Nu sunt normale pentru un cadru didactic, așa ceva nu este normal să se utilizeze și să se posteze pe rețele de socializare. Convocăm comisia de etică, avem o comisie de etică și vom discuta și vom lua măsurile care se impun”, a declarat directoarea școlii.
„Pot fi interpretate ca ușor inadecvate pentru un cadru didactic, pentru că atunci când vorbim despre un cadru didactic, trebuie să vorbim de o conduită, trebuie să vorbim de o probitate profesională, or, toate acestea n-ar trebui să se regăsească în social media”, a spus Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, conform sursei citate.

Foto 2 și 3: capturi TikTok


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button