Expres

Conducerea Spitalului de Copii spune că s-a „autosesizat”

Conducerea Spitalului de Copii spune că s-a „autosesizat”. Într-un „răspuns” – cum l-a intitulat – trimis pe adresa redacției noastre, conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii precizează că s-a autosesizat din 22 ianuarie în legătură cu situația sesizată de Dragoș Culică.
Este vorba despre tatăl unui copil de doi ani și jumătate, care ar fi suferit un șoc anafilactic după ce i-a fost administrat un medicament la Urgențe. Asta, după ce așteptaseră la UPU circa trei ore, copilul având febră mare, 40 de grade. Dar termometrele de la Recepția spitalului indicau doar 37. Brașoveanul spune că doar la insistențele lui i s-a măsurat băiețelului temperatura. Apoi s-a administrat un Novocalmin supozitor, nou pentru copil, și au fost trimiși acasă.  Băiețelul ar fi intrat în şoc anafilactic chiar când ajunseseră în parcarea blocului. Părinții l-au dus imediat la UPU de la Spitalul Județean, aflat în vecinătatea locuinței. A fost resuscitat și trimis la Spitalul de Copii, unde a fost internat până astăzi.

Referire greșită

Reprezentanții spitalului solicită să adăugăm precizările lor articolului din 24 ianuarie („Mulțumim că ne-ați făcut vocea auzită!”/ Și alți părinți au experiențe triste de la Urgențele Spitalului de Copii). Ei spun că s-au autosesizat în urma citirii declarației date de Dragoș Culică, în 22 ianuarie, dar pentru altă publicație online. Și anunță astăzi, 25 ianuarie.
Însă, cum se vede (Un braşovean aduce acuzații grave Spitalului de Copii / „Am avut copilul aproape mort în braţe!”), primul articol a apărut în 23 ianuarie, în urma sesizării primite în mesageria privată pe pagina de Facebook MyTex Stiri Online Brașov și a discuției avute de redactor cu expeditorul, un cititor myTEX.ro, văr cu tatăl copilului.
Iar al doilea articol, la care fac referire reprezentanții spitalului, cuprinde și punctul de vedere exprimat de dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt al unității sanitare.

„Copilului i s-a măsurat temperatura. În prima fază nu avea, după care fetele (n.n. – doctorița și asistentele) au constatat, totuși, că este cu temperatură și i-au pus un supozitor, cu novocalmin. După ce i se pune copilului supozitorul, părinții trebuie să aștepte o jumătate de oră să se termometrizeze din nou.
Între timp, fetele mi-au spus că părinții au luat copilul și au dispărut și, în clipa aia, probabil au ajuns acasă, copilul nu era bine, a făcut, se pare, o convulsie febrilă.
Durează câteva minute, o jumătate de oră, uneori chiar mai mult până ce un medicament își face efectul, timp în care probabil că a făcut o convulsie, părinții s-au speriat și au intrat cu el la Județean”
, a explicat dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Brașov, citat de „Adevărul”.


Precizările reprezentanților unității sanitare

Alăturăm și precizarea pe care conducerea spitalului a dorit să o facem.

„Conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii s-a autosesizat după publicarea declarației d-nului Culică Dragoș, din data de 22.01.2023, în publicația (…) și a demarat analiza evenimentelor relatate. În funcție de concluziile rezultate urmează a se lua măsurile legale care se impun”.

„Mușamalizarea nu funcționează”

Să mai spunem că în al doilea articol sunt menționate alte două situații similare, dintre care una în aceeași zi cu a copilului lui Dragoș Culică. Și încă o experiență neplăcută ne-a fost sesizată.
Brașoveanul a reacționat, de altfel, la ceea ce a declarat dr. Albean.
Cum pot fi atât de ipocriți? Cum să dispar? Adică eu mă duc cu copilul cu febră 40, stau 4 ore acolo ca să dispar? Eu îmi doream să fie tratat și investigat, că de aceea am mers acolo. Se poate vede totul pe camerele de supraveghere, cum mi s-au înmânat foaia de plecare și rețeta. În plus, nu fetele, doctorița și asistenta, au constatat că are febră. Eu le-am spus că are febră, că lor nici nu le-a păsat. Din păcate pentru dumnealor, mușamalizarea nu funcționează, pentru că au camere de supraveghere ce pot atesta veridicitatea spuselor mele”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Pana cand nu sunt dati afara, dar nu prin ”demisie”, CI DATI AFARA CONFORM UNOR REGULAMENTE, LEGI… SI PUSI SA RASPUNDA LEGAL, JIVINELE DE ”EROI” IN ALB TOT ASA VOR PROCEDA!!!
Si trebuie terminata prostia cu ”colegiul medicilor”…

Back to top button