Expres

Cererile de pașapoarte s-au înjumătățit în septembrie la Brașov

Cererile de pașapoarte s-au înjumătățit în septembrie la Brașov

Pe parcursul lunii septembrie, la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte (SPCP) Braşov au fost depuse 3.920 cereri de eliberare a paşapoartelor. Cu 3.215 mai puține decât în luna august 2022), din care: 3.779 solicitări pentru paşapoarte simple electronice și 141 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.

Prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate au fost prelucrate 1.467 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice ( mai puțin cu 603 față de luna precedentă).

În total, în luna septembrie 2022, au fost analizate şi soluţionate 5.387 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare (mai puțin cu 3.818 față de luna precedentă).

În perioada menționată au fost eliberate, prin intermediul ghișeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Brașov, 5.150 paşapoarte ( mai puțin cu 2,203 față de luna precedentă) și au fost livrate la domiciliu, prin curier, 851 pașapoarte (cu 398 mai puțin față de luna precedentă).

Cereri și adeverințe

În luna septembrie 2022 s-au înregistrat şi soluţionat 437 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate (-91 față de luna iulie 2022), din care: 86 cereri primite la ghişeu; 351 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

De asemenea, au fost eliberate 22 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate (+12 față de luna precedentă).

Cererile de pașapoarte s-au înjumătățit în septembrie la Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

O mai fi coadă la biroul de pașapoarte din Cristian? Că, cică, se călcau în picioare țăranii de acolo să-și facă pașaport. Dar ne văităm că avem mulți bugetari. Păi așa se înmulțesc, prin aceste posturi călduțe și inutile. Și… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] 1 în acest top al pașapoartelor este cel japonez, care permite accesul fără viză în 193 de state. Pe podium se mai situează cel […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare