Expres

Brașovenii, indignați după ce au aflat că de mâine vor plăti 4 lei pentru o călătorie cu autobuzul

Brașovenii care foloseau ocazional transportul în comun sunt indignați după ce au aflat că de mâine se va plăti 4 lei pentru o călătorie cu autobuzul – vezi aici lista completă cu noile tarife. RATBV scumpește călătoria de la 2,5 la 4 lei. Astfel, un bilet cu două călătorii va costa 8 lei, în loc de 5 lei. Perioada de valabilitate crește de la 50 de minute la 60 de minute. Abonamentul urban se va ieftini, ajungând la 80 de lei (de la 85). Încă de la începutul anului, de când au fost anunțate modificările, RATBV și Municipalitatea au motivat că vor să încurajeze folosirea abonamentelor (fidelizarea clienților).

Brașovenii cred, însă, că tot mai puțini oameni vor alege să folosească transportul în comun, în favoarea autoturismelor personale sau de taximetrie. De asemenea, se preconizează că va crește numărul celor care fac blatul. Brașovenii sunt cu atât mai indignați cu cât noile tarife îi favorizează pe cei care locuiesc și călătoresc în zona metropolitană (care vor plăti tot 4 lei pe călătorie), deși ei nu plătesc taxe și impozite în municipiul Brașov. Spre exemplu, vor plăti 4 lei / călătorie atât cei care circulă pe ruta Codlea – Brașov (aprox. 15 km), cât și cei care merg una – două stații în interiorul municipiului Brașov.

Iată o parte din comentariile postate de oameni pe pagina de Facebook RATBV (unde au și rămas fără răspuns):

-Din pacate, cred ca pretul asta va convinge si mai multa lume sa foloseasca alte mijloace de transport, mai poluante. Si asa nu stam prea bine la capitolul poluare… Intr-adevar, conditiile par sa se fi imbunatatit mult cu noul parc auto RATBV. Dar, un aspect fff negativ, zic eu, il reprezinta numarul mare de calatori care nu isi platesc calatoriile si pe langa asta mai sunt si foarte galagiosi si nepoliticosi.

-3 persoane (familie) daca vor sa mearga pana in centru, platesc 24 Ron dus intors. Daca aleg masina, vor plati 6 lei parcare (2 ore), si vreo 5 lei motorina.

De acum vor circula doar refugiații, că au gratis, și cei care nu își cumpărau oricum bilet. Vă urmărim și pentru alte „facilități”!
-si romii, ca oricum pe ei nu – i intreaba nimeni
-La Bucuresti, 90 de minute-3 lei
-Ne scoate ochii cu 10 minute în plus și majorează prețul cu peste 50 %… Presimt că acesta este primul și ultimul mandat a lui Coliban.

-Crește prețul unei singure călătorii cu mai mult de jumătate dar ne scot ochii cu 5 lei la abonamente. Echitabil ce să zic! În loc să combatem vechile metehne dobândite pe rat și cfr prin niște măsuri bine gândite, facem exact opusul. O să se ducă banii ăia pe controlori în plus, că vor fi osteniți cei actuali de atâta treabă.

-Nici o problema…merg mai des cu masina. Pt mine biletul de 5 lei 2 calatori era o optiune 2 zile pe saptamana. Acum nu va mai fi. Nu renteaza nici bilet nici abonament. Pt calatoriile urbane trebuia pastrat biletul de 2.5 calatoria

-Pământul o sa va mai sature de calicie, atât! Sunteți jalnici! Am cumpărat mai multe bilete de 5 lei și nu folosesc decât rar autobuzul l. Nici poveste să am nevoie de toate biletele in următoarele 90 de zile, e furt ceea ce faceți voi. Nu scrie că au termen de expirare pe niciun bilet, ceea ce înseamnă că e dreptul meu sa beneficiez de ce am platit in avans.

-Nesimțiți. In loc sa i verifice pe cei care merg fara bilet le scumpesc.Oricim cine mergea fara bilet merge in continuare asa.

-Am intrebat si vineri si luni la ghiseul de la livada postei cat timp sunt valable biletele(cele de 5 ron) si mi a spus ca sunt pe termen nelimitat, ca pot sa le consum cat le am… si am cumparat sa am in avans.. si azi, de abia azi se spune ca acele bielte sunt valabile 90 zile? pe bilet nu scrie asa ceva… ce facem cu ele acum? le primiti inapoi? va fi problema cu acele bilete la control?

-Multumiți-i iubitului domn primar! RATBV = hoți

-Prin majorarea prețului cu peste 50% la bilete așa încurajați voi mersul cu mijloacele de transport în comun?? .. Ce nenorociți.

-Dacă până acum erau persoane care mergeau fără validare, de acum încolo sa vedeți și mai multe persoane.

-Ati pierdut un client. Voi merge pe jos de acum incolo sau cu taxiul. Felicitari si primariei si ratbv.

-corect: daca până acum mergeam macar in doua zile cu autobuzul la lucru (in fiecare zi e exclus,că mai avem și probleme de rezolvat), acum 100% voi merge cu mașina,tot timpul. E mai ieftin!!!!! Bravo Colibane!!!

Așa cum precizam mai sus, toate comentariile au fost preluate de pe pagina de Facebook RATBV SA, unde oamenilor nu li s-a oferit niciun răspuns oficial.

Vezi și: Anunț important de la RATBV / Plan tarifar integrat pentru Zona Metropolitană Brașov – modificări de tarife, noi tipuri de abonamente


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

ALTĂ MIZERIE MARCA ALIENATUL COLIBAN!!! Ăsta, plicușor, clorofilda… sunt pe zi ce trece mai reduși, din ce se vede.
De ce sunt aceleași prețuri la autobuzele extraurbane??? Zicea unul bine: unde plătesc peizanii taxe și impozite? Dacă plătesc???

Willy
1 an în urmă

Alooo, nu mai inghititi gogosi cui ligheanul. Nu numai Coliban e de vina pentru toate relele din orasul asta. Ce credeti, aia din peeseedeee si penele dorm linistiti de cand au vazut ca s-au razvratit brasovenii si au votat userist… Citeşte mai mult »

Willy
1 an în urmă

Indignati pe dracu. Se umfla brasovenii vreo cateva zile precum biscuitele in cana cu ceai si aia e tot. S-au facut magarii mai mari in Brasov si locuitorii orasului au tacut malc, ca barbugheul in papusoi.

Brai
1 an în urmă

In București 90 minute cu 3 lei care e de șase ori mai mare ca Brașov. Coliban își taie craca de sub picioare!

Comment
1 an în urmă

Ce”a vrut” brasovenii? #( neomarxism).Brasovenii”a obtinut” pohta ce-a pohtit!
Asa ca…sa ne abtinem!

Back to top button