Expres

Anunț important de la RATBV / Plan tarifar integrat pentru Zona Metropolitană Brașov – modificări de tarife, noi tipuri de abonamente

Anunț important de la RATBV. Va pune în aplicare de vineri, 24 februarie, planul tarifar integrat. Acesta a fost aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov (AMDDTPBv).

Astfel, Zona Metropolitană Brașov devine a doua entitate de acest fel din țară, după București, ce aplică un plan tarifar integrat. Prețul călătoriilor este unificat pentru deplasări în municipiul reședință de județ și între toate localitățile din întreaga zonă metropolitană deservite de RATBV.

Anunț important de la RATBV

Prin urmare, prețul unei deplasări achiziționate individual devine din 24 februarie 4 lei pentru o călătorie. Cu mențiunea că durata călătoriei permise cu acest tip de titlu tarifar se mărește de la 50 la 60 de minute. În acest fel, tariful de 4 lei pentru o călătorie de 60 de minute asigură deplasări cu toate mijloacele și pe toate traseele de transport public pe raza Municipiului Brașov (inclusiv Poiana Brașov), precum și spre și dinspre toate localitățile din Zona Metropolitană Brașov deservite de RATBV.

Implementarea planului tarifar integrat creează premisele pentru o viitoare optimizare a rutelor metropolitane, precum și condițiile pentru promovarea folosirii sistemului de transport public pe bază de abonament. Mai mult, planul tarifar integrat devine un instrument de descurajare a celor ce călătoresc fraudulos.

De menționat că modernizarea sistemului de transport public și înnoirea flotei operate presupune adaptarea ofertei tarifare la noile cerințe impuse de piață, având în vedere că actualele tarife au fost modificate ultima oară în ianuarie 2019, au transmis cei de la RATBV.

Anunț important de la RATBV

Documentul prevede, printre altele, ieftinirea tuturor tipurilor de abonamente de transport public pe mijloacele operate de RATBV. Tariful pentru abonamentul lunar metropolitan, valabil pe toate liniile operate de RATBV în Municipiul Brașov și Zona Metropolitană Brașov, scade de la 195, la 150 de lei pe lună. Prin aplicarea planului tarifar integrat, abonamentul lunar pentru toate liniile devine abonament lunar urban. Tariful acestuia scade de la 85, la 80 lei pe lună.

Unele dintre noutățile planului tarifar aplicabil de vineri se referă la introducerea abonamentului periurban (80 lei pe lună), valabil pe toate traseele din Zona Metropolitană, fără Municipiul Brașov. Dar și a Abonamentului 1 zi METROPOLITAN PASS (12 lei pe zi, valabil în Municipiul Brașov și Zona Metropolitană Brașov) și a Abonamentului 3 zile METROPOLITAN PASS (30 lei pentru 3 zile – valabil în Municipiul Brașov și Zona Metropolitană Brașov).

Prin aceste prevederi se dorește încurajarea folosirii transportului public deservit de RATBV în Zona Metropolitană, fără Municipiul Brașov. Se simplifică semnificativ oferta de titluri de călătorie, prin eliminarea zonelor tarifare. În acest sens, se introduc titlurile Pachet METROPOLITAN 2 călătorii – achiziționat de la șofer (10 lei pentru 2 călătorii de câte 60 de minute) și Pachet PERIURBAN 2 călătorii – interior localitate – achiziționat de la șofer (5 lei pentru 2 călătorii de câte 60 de minute).

Noile tarife RATBV aplicabile din 24 februarie

Titl. de călăt;Tarif (lei cu TVA);Valab. toate liniile din;Valab. durată

Călăt. METROPOLITAN; 4 lei; Mun.Brașov și Zona Metrop.; 60 minute / călătorie

Pachet METROPOLITAN 2 călătorii; 8 lei; Mun.Brașov și Zona Metrop; 60 minute / călătorie

Pachet METROPOLITAN 2 călătorii (achiz. de la șofer); 10 lei; Mun.Brașov și Zona Metrop; 60 minute / călătorie

Bilet special cu suprataxă (achitat în mijlocul de transport); 200 lei; Mun.Brașov și Zona Metrop; În ziua încasării

Abonament 1 zi METROPOLITAN PASS; 12 lei; Mun.Brașov și Zona Metrop; 1 zi

Abonament 3 zile METROPOLITAN PASS; 30 lei; Mun.Brașov și Zona Metrop; 3 zile

Abonament lunar METROPOLITAN; 150 lei; Mun.Brașov și Zona Metrop; 28 – 31 zile

Abonament anual METROPOLITAN; 1500 lei; Mun.Brașov și Zona Metrop; 365 – 366 zile

Abonament lunar URBAN; 80 lei; Mun. Brașov; 28 – 31 zile, după caz

Abonament lunar URBAN (nenominal); 120 lei; Mun. Brașov; 28 – 31 zile, după caz

Abonament anual URBAN; 800 lei; Mun. Brașov; 365 – 366 zile, după caz

Călătorie PERIURBAN (interior localitate); 2 lei; Zona Metrop. fără Mun. Brașov; 60 minute / călătorie

Pachet PERIURBAN 2 călătorii (interior localitate); 4 lei; Zona Metrop. fără Mun. Brașov; 60 minute / călătorie

Pachet PERIURBAN 2 călătorii (interior localitate – achiz.de la șofer); 5 lei; Zona Metrop. fără Mun. Brașov; 60 minute / călătorie

Abonament lunar PERIURBAN; 80 lei; Zona Metrop. fără Mun. Brașov; 28 – 31 zile, după caz

Abonament lunar PERIURBAN (nenominal); 120 lei; Zona Metrop. fără Mun. Brașov; 28 – 31 zile, după caz

Abonament anual PERIURBAN; 800 lei; Zona Metrop. fără Mun. Brașov; 365 – 366 zile, după caz

Noile prevederi ale Planului tarifar al RATBV poate fi consultat și pe site-ul societății, www.ratbv.ro în secțiunea ”Tarife” sau la punctele de vânzare a titlurilor de călătorie. În privința reducerilor și gratuităților, acestea se vor acorda și utiliza conform HCL-urilor în vigoare, la prețurile actualizate conform Planului tarifar integrat.

În ceea ce privește biletele achiziționate înainte de intrarea în vigoare a planului tarifar integrat, acestea vor putea fi utilizate încă 90 de zile după data de 24 februarie 2023.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] după ce au aflat că de mâine se va plăti 4 lei pentru o călătorie cu autobuzul – vezi aici lista completă cu noile tarife. RATBV scumpește călătoria de la 2,5 la 4 lei. Astfel, un bilet […]

Back to top button