Expres

Brașoveanul Sorin Susanu, câștig în instanță în fața șefilor din ANPC

Sorin Susanu, cunoscut brașovenilor în calitate de șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov a obținut câștig în instanță în fața șefilor din ANPC, care au vrut să-l mute pe o funcție inferioară, în altă zonă din țară. El a obținut anularea ordinului.

Amintim că, în iulie anul trecut, el a obținut la Tribunalul Brașov suspendarea Ordinului nr. 501/15.06.2022 privind modificarea raportului de serviciu, prin mutarea pe funcţia de conducere vacantă de comisar şef adjunct în cadrul C.R.P.C. Regiunea Sud – Muntenia (Ploieşti) – C.J.P.C Dâmboviţa (vezi aici).

Recent, Sorin Susanu a avut câștigat cauza definitiv, dispunându-se anularea Ordinului nr. 501/15.06.2022 emis de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu. Instituția și președintele acesteia trebuie să achite o parte din cheltuielile de judecată ale reclamantului.


Inițial, dosarul a fost la Tribunalul Brașov, dar, în data de 3 august 2022, instanța a admis cererea formulată de ANPC și a dispus strămutarea dosarului la altă instanță, respectiv la Tribunalul Covasna.
Acolo, Susanu a înregistrat primul câștig:

„04.10.2022
Ora estimata: 9:00
Complet: CC1
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de reclamantul Susanu Claudiu Sorin, în contradictoriu cu pârâţii Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor şi Horia Miron Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale Pentru protecţia Consumatorilor. Anulează Ordinul nr. 501/15.06.2022 emis de Preşedintele ANPC, raportul preliminar CD 144/14.06.2022 întocmit de Comisia de Disciplina şi sesizarea înregistrata la Comisia de Disciplina cu nr.CD 145/14.06.2022 formulată de către Corpul de Control al Preşedintelui ANPC. Anulează actul administrativ având numărul de ieşire ANPC 5901/01.07.2022, reprezentat de răspunsul la plângerea prealabilă. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamant împotriva pârâţilor pentru repararea pagubei produse şi a prejudiciului moral suferit. Obligă pârâţii ANPC şi preşedintele ANPC, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 11.950 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând să fie introdus la Tribunalul Covasna.
Document: Hotarâre 710/2022 04.10.2022”.

Cum a fost formulat recurs, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Târgu Mureș, unde a fost dată următoarea decizie definitivă:

„29.05.2023
Ora estimata: 9:00
Complet: C5RCA
Tip solutie: cu casare
Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondat, recursul formulat de ANPC (cu datele de identificare), împotriva Sentinţei nr. 710/4.10.2022 pronunţate de Tribunalul Covasna, secţia civilă în dosarul nr.2147/62/2022. Admite recursul declarat de Horia Miron Constantin, Preşedinte al ANPC (cu datele de identificare şi domiciliul procesual ales) împotriva aceleaşi sentinţe. Casează, în parte, sentinţa recurată şi, rejudecând cauza în limitele casării: Obligă pârâţii ANPC şi preşedintele ANPC în solidar la plata către reclamantul SUSANU SORIN CLAUDIU(cu datele de identificare şi domiciliu procesual ales) a sumei de 8950 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale în primă instanţă. Menţine, în rest, dispoziţiile sentinţei atacate. Obligă pârâta ANPC la plata către reclamant a sumei de 2500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Respinge cererea reclamantului de obligare a preşedintelui ANPC la plata cheltuielilor de judecată în recurs. Definitivă”.

Sorin Susanu:

„Mă bucur că instanțele de judecată au concluzionat ceea ce eu spuneam încă din momentul emiterii acestor documente, prin care eu să fiu mutat și totodată această situație nu face decât să îmi întărească convingerea că toată această practică a președintelui ANPC a fost o premeditare pentru acțiunile potențial abuzive realizate de acesta în Poiana Brașov chiar în ziua în care acolo se desfășura Congresul Național PNL. Acest fapt, corelat cu vizita domnului Dunca Marius în biroul domnului Horia Constantinescu, îmi întărește convingerea că instituția a fost folosită în interese de natură personală, de grup și politic”, a declarat Sorin Susanu pentru mytex.ro.

Dosar privind presupusa purtare abuzivă

Pe de altă parte, amintim că Sorin Susanu este inculpat într-un dosar de „purtare abuzivă”. Acest dosar a fost înregistrat inițial la Judecătoria Constanța, dar a fost mutat la Judecătoria Brașov.
Iată decizia Judecătoriei Constanța:

„19.10.2022
Ora estimata: 08:30
Complet: Pamânări/incidente 9
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Constanţa. În baza art. 346 alin. 6 C. proc. pen. rap. la art. 50 alin. 1 C. proc. pen. în ref. la art. 41 alin. 1, lit. a C. proc. pen., declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpatul SCS, trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 642/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în favoarea Judecătoriei Bra?ov. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.10.2022.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)”.

Astfel, dosarul este pe rolul Judecătoriei Brașov, unde apare că va fi termen mâine, 8 iunie.

Judecătoria Brașov a constatat în 26.01.2023 „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 02.09.2022 emis în dosarul de urmărire penală nr. 642/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, potrivit datelor de pe site-ul instanței.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
3 luni în urmă

Prăpăditul ăsta deviant este unul dintre cei mai toxici bugetari ai Brașovului.

3 luni în urmă

[…] Brașoveanul Sorin Susanu, câștig în instanță în fața șefilor din ANPC […]

Back to top button