Expres

BRAȘOV. Vom avea spital modular ATI, dar nu funcțional / Conducerea Județeanului acuză politizarea subiectului

 

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a transmis un punct de vedere referitor la reclamația administrativă (detalii: BRAȘOV. Reclamație administrativă pentru lipsa spitalului modular ATI COVID-19) depusă de Fundația Hera, care a propus Consiliului Judeţean Braşov proiectul privind amenajarea în curtea SCJU a unei spital modular de terapie intensivă (practic, o secție ATI exterioară), destinat deocamdată pacienților cu COVID-19 în stare critică. Fundaţia a donat autorităţilor judeţene proiectul tehnic pentru această secţie, document care a fost preluat de conducerea SCJU, care a derulat procedura de achiziţie a lucrărilor, conform legii.

Fundația a anunţat marți că a depus o reclamaţie administrativă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, motivând că „la cererea trimisă prin e-mail la data de 23 iunie, precum şi la cea depusă personal la 14 iulie, nu s-a primit nici un răspuns”. În reclamație s-a solicitat contractul de atribuire privind construirea secţiei modulare (în integralitatea sa) şi să se comunice motivele pentru care, până la data de 23 iunie, lucrările nu au fost demarate, ţinând cont de faptul că la data de 27 aprilie a fost emisă autorizaţia de construire, iar procesul-verbal de deschidere a ofertelor a fost încheiat cu data de 13 mai.

După ce au ţinut să mulţumească Fundaţiei Hera pentru implicarea în acest proiect, prin punerea la dispoziţie a documentaţiei, dar şi Consiliului Judeţean Braşov, pentru susţinerea financiară, reprezentanţii Spitalului Județean au menţionat că „în ultima perioadă, am constatat cu stupoare că lucrurile au degenerat şi s-au politizat de către Fundaţia Hera şi anumiţi politicieni, susţinători ai acesteia. Considerăm că în contextul pandemic mondial actual sunt minimalizate eforturile corpului medical şi cele ale conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, în favoarea unor dispute neconstructive, legate de realizarea acestui Spital Modular, care trebuie să respecte anumiţi paşi legislativi  – fiecare etapă în definitivarea proiectului având nevoie de aprobările legale necesare: avize, autorizaţii etc”.

După o cronologie a procedurilor legate de acest proiect și o prezentare a detaliilor tehnice, în final, conducerea spitalului a revenit la acuzele legate de, în opinia sa, politizarea subiectului. „Este dureros pentru noi, cei aflaţi acum în linia întâi, politizarea neconstructivă, în detrimentul sănătăţii locuitorilor din acest judeţ, un efort de a da societăţii braşovene o soluţie de salvare a vieţii, prin înfiinţarea celor 28 de paturi ATI (necesare mai ales acum în contextul acestei pandemii). Dovada politizării este relaţia dintre reprezentanta Fundaţiei Hera, dna. C.C. şi reprezentantul unui anume partid (persoane care ne-au atacat în mijloacele media)”.
Conducerea spitalului face o afirmație care dă de gândit, considerând ca fiind mai gravă „insuflarea de către aceştia a unei idei nefondate, că o dată construit acest Spital Modular este şi funcţional, neţinând cont de dotările necesare care vor trebui achiziţionate tot din banii noştri sau din cei obţinuţi de la Uniunea Europeană”. (…)
.„De asemenea, în atacurile permanente la adresa noastră, nimeni nu pune problema cadrelor medicale care vor lucra în această secţie, fiind necesară o suplimentare a personalului deka existent (acesta fiind la capătul puterilor)”, a mai punctat conducerea spitalului.

Răspunsul complet îl găsiți aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare