Expres

BRAȘOV HEROES. Peste 1.500 de braşoveni şi-au susţinut eroii la Cursa cu obstacole a comunităţii

  • Brasov Heroes 2017 (1)_237154.jpg
  • brasovheroes20172.jpg
 

Cea de-a patra ediţie a Braşov Heroes – Cursa cu obstacole a comunităţii, care a avut loc astăzi, a adunat la start 834 de alergători, iar în total evenimentul a atras peste 1.500 de braşoveni în zona forestieră şi în zona de agrement a lacului Noua, veniţi să încurajeze alergătorii şi să cunoască proiectele înscrise. Donaţii pentru proiecte încă se mai pot face, până în 30 iunie.

Din totalul de 834 de alergători care s-au prezentat la start, cursa individuală a numărat 159 de alergători, cele 63 de echipe înscrise au însumat 271 de alergători, iar cele 150 de familii care au fost strânse laolaltă au cuprins un număr de 404 alergători. Dintre aceştia, nu mai puţin de 219 participanţi au fost copii. Anul acesta, au fost chiar şi doi participanţi din categoria de vârstă sub un an.

Suma totală care s-a strâns în urma întregului eveniment, atât din donaţii, cât şi din taxa de participare, a fost de peste 125.000 de lei. Din aceştia, 51.000 de lei reprezintă taxele de alergare, 35.000 de lei donaţii individuale şi 40.000 de lei contribuţia companiilor. Numai în ziua evenimentului, peste 11.000 de lei au fost strânşi (aproximativ 6.000 de lei în urma donaţiilor realizate de către braşoveni şi aproximativ 5.000 de lei în urma achitării taxelor de participare, de către alergători). 90% din donaţie va merge către cauza înscrisă, ca şi 50% din taxa de alergare. Diferenţa acoperă costurile de organizare şi administrative pe perioada desfăşurării campaniei Braşov Heroes. „Evenimentul este unul important pentru Braşov deoarece reprezintă un exerciţiu de responsabilitate socială. El este făcut de oameni, pentru oameni. Ceea ce încercăm să facem prin Braşov Heroes este să stimulăm braşovenii să privească lumea mai presus de propria lor bunăstare. Proiectul este valoros pentru că au participat peste 200 de copii, care au ocazia să înveţe de mici să ofere ajutor celorlalţi şi să se implice activ la binele comunităţii”, a declarat Flavia Stamate, coordonator de comunicare al Fundaţiei Comunitare Braşov.
Viceprimarul Braşovului, Costel Mihai, s-a alăturat şi el eroilor de Braşov. Acesta a precizat că şi-a dorit să se numere printre alergători în acest an, alături de cei doi nepoţi ai săi, însă, din motive obiective, acest lucru nu a putut fi posibil. Totuşi, acesta a fost prezent la eveniment şi a donat 1.000 de lei pentru asociaţia Arcadia Braşov. „Braşov Heroes este un eveniment foarte important pentru oraşul nostru, pentru că aduce locuitorii oraşului mai aproape unii de alţii şi reuşeşte să creeze o comunitate unită de dorinţa de a face bine. Am ales să susţin şi eu o cauză, pe cea a Asociaţiei Arcadia Braşov, deoarece cred că este foarte important să susţinem familia. Acest proiect doreşte să creeze un prilej pentru familii de a petrece un timp de calitate împreună, ceea ce devine din ce în ce mai rar în ziua de astăzi, iar acest lucru mi-a atras atenţia”, a spus viceprimarul.

În punerea în practică a evenimentului, organizatorii au fost ajutaţi de aproximativ 100 de voluntari. Aceştia s-au asigurat că fiecare lucru este la locul său, astfel încât participanţii să aibă parte de o experienţă minunată, aşa cum merită nişte eroi veritabili.
O surpriză emoţionantă a acestei ediţii a venit din partea unui fost beneficiar al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Braşov. După ce, cu ani în urmă, chiar el a fost ajutat în recuperare de către specialiştii de la centru, astăzi a alergat pentru această cauză, pentru a da înapoi puţin din binele care i-a fost făcut lui şi pentru a se asigura că şi alte persoane ca şi el vor cunoaşte bucuria recuperării.

Mai puteți fi eroi pentru beneficiarii celor 11 proiecte

În acest an, 11 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov au strâns fonduri pentru a participa activ la viaţa comunităţii din care fac parte. Obiectivul principal pe care şi-l propune evenimentul este sensibilizarea comunităţii braşovene la persoanele din jurul său, încurajându-i pe braşoveni să ajute, împreună, la clădirea unei comunităţi sănătoase şi fericite.
În urma susţinerii primite de la eroii de Braşov, opt dintre cele 11 cauze înscrise au reuşit să-şi depăşească obiectivul. Încă trei cauze mai au nevoie de susţinere şi donaţii pentru a-şi putea pune în practică proiectul. Ambasadorul cu cele mai bune rezultate a fost Simona Ivăncescu, ambasadoare a Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Profesională, care a reuşit să strângă aproape 4.000 de lei până acum şi-şi propune să nu se oprească aici.
Organizat de către Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Asociaţia Floare de Colţ, Carpathian MTB Trails şi Primăria Municipiului Braşov, evenimentul este unul de strângere de fonduri prin înscrierea la competiţie şi parcurgerea unui traseu cu obstacole prestabilite, în alergare. La cursă pot participa: un concurent, o echipă formată din 3-5 persoane sau o familie formată din minimum un părinte şi un copil. În momentul înscrierii, participanţii pot alege cauza către care să direcţioneze donaţia lor, în funcţie de povestea cu care se identifică.

Cele 11 organizaţii şi proiectele pe care braşovenii încă le mai pot susţine la cea de-a patra ediţie a Braşov Heroes sunt:
1.    Cercetaşii României – Centrul Local Ion Soiu Cristian – Lupişorii în primul camp – Organizarea primei tabere (camp) pentru „lupişori”, prima ramură de vârstă în cercetăşie. Aceştia îşi vor demonstra cunoştinţele şi abilităţile de relaţionare cu natura, fiind puşi într-o situaţie de a se cunoaşte pe sine, a participa, a explora, a descoperi şi a ajuta alături de grup.
2.    Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Profesională – Un cadou de neuitat – Tabără socio-educativă de cinci zile pentru copiii din centrele de plasament. În acest timp, copiii vor avea parte de cursuri interactive, jocuri, expediţii, în cadrul unei experienţe de grup unde vor învăţa importanţa încurajării, a înţelegerii, încrederii şi a relaţionării.
3.    Milioane de prieteni – Sterilizează, nu ucide! – Oferirea de servicii gratuite de sterilizare şi microcipare a câinilor cu stăpân, pe care veniturile mici îi obligă la acţiuni ce aduc suferinţa patrupedelor. Proiectul reprezintă o pledoarie pentru vieţile de lângă noi şi liniştea comunităţii.
4.    De-a arhitectura – De-a arhitectura în şcoala mea – Atragerea elevilor într-un proiect în care aceştia vor fi puşi în situaţia de a analiza şi documenta spaţii pe care vor să le îmbunătăţească, din interiorul şcolii lor, dar şi de a le transpune în practică. Astfel, elevii vor învăţa importanţa implicării în spaţiul în care convieţuiesc şi a îmbunătăţirii sale continue, ţinându-se departe de clasicul „merge şi-aşa”.
5.    AcTcept – Vârf creativ în educaţie – Organizarea unor ateliere  care urmăresc îmbunătăţirea abilităţilor de exprimare, de comunicare în diferite medii şi situaţii, dedicate elevilor. Elevii vor putea să-şi exploreze emoţiile, să dea glas gândurilor, frâu liber imaginaţiei, vor căpăta stăpânire de sine şi stăpânirea reacţiilor, caracteristici indispensabile unui adult fericit.
6.    Arcadia – Micii tâmplari – Organizarea de ateliere de tâmplărie unde cei mici, alături de familiile lor, să creeze mici căsuţe pentru păsări, ce vor fi amplasate în Braşov, alături de dispozitive pentru hrănirea acestora. Proiectul reprezintă o alternativă sănătoasă şi creativă pentru familii de petrecere a timpului liber împreună, în aceste timpuri de agitaţie continuă.
7.    Rază de speranţă – Binele începe cu tine – Susţinerea unui club de vacanţă pentru copiii şi tinerii cu autism şi alte tulburări asociate, care nu-şi permit aceste servicii elaborate. În cadrul clubului, aceştia vor beneficia gratuit de activităţi terapeutice complexe, cu o deosebită importanţă în scopul integrării sociale şi al creşterii calităţii vieţii lor.
8.    Tineri pentru Braşov – Trusa de pictat şi satul meu – Proiectul are ca scop repararea, desenarea, vopsirea grădiniţelor, a şcolilor, azilelor, orfelinatelor sau chiar a caselor care nu au putut fi îngrijite de proprietarii lor, din zona satelor. Proiectul se doreşte a fi o redescoperire a valorilor şi a strămoşilor, organizatorii convinşi fiind că viaţa frumoasă se trăieşte la sat, unde timpul capătă o valoare aparte.
9.    Darul auzului – LA FEL…de speciali! – Organizarea unui eveniment-spectacol, ai cărui protagonişti vor fi copiii cu deficienţă de auz. Scopul proiectului este eliminarea barierelor pe care societatea le pune între sine şi copiii „cu deficienţe”, prin manifestarea lor artistică ce vine să le arate braşovenilor că aceşti copii cu deficienţă de auz sunt „la fel de speciali” ca orice alt copil.
10.    Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Braşov – Şi eu pot fi campion! – Organizarea unor activităţi şi evenimente sportive destinate copiilor cu dizabilităţi. Proiectul creează ocazia ca elevii implicaţi să-şi dezvolte abilităţi de viaţă, odată cu deprinderile motrice şi sociale, depăşindu-şi limitele personale şi dezvoltându-şi încrederea în sine.
11.    Fundaţia Rafael Codlea – CREABIL, calea de la dizabilitate la creativitate – Realizarea atelierelor ocupaţionale şi de producţie, în care persoanele cu dizabilităţi îşi vor dezvolta abilităţile creative, lucrative şi de socializare. Astfel, persoanele cu dizabilităţi vor căpăta încredere în forţele proprii şi vor avea mediul potrivit pentru a trece de la statutul de asistat, la cel de contribuabil.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare