Expres

BRAŞOV. Doi aleşi liberali au identificat o soluţie de urgentare a reabilitării DN73

 

Doi aleși locali PNL, Cosmin Feroiu (Bran, fost candidat la Primărie), și Cătălin Nan (Râșnov) au prezentat ieri, în conferinţa de presă a partidului, o propunere care, în opinia lor, ar grăbi lucrările de modernizare a DN 73 (Piteşti – Braşov), pe sectorul Râşnov – Tohanul Nou. Cei doi spun că, pentru a se asigura front de lucru, traficul rutier ar putea fi deviat, de la Tohanul Nou pe DJ 112 E, apoi, de la Zărneşti pe DN 73 A, până în Râşnov.
„Dacă s-ar devia traficul rutier pe această rută alternativă, constructorul ar putea aduce toate utilajele, s-ar lucra non-stop pe toată lungimea, iar în câteva săptămâni s-ar termina acest sector de drum. Dacă se va proceda ca în cazul sectorului Braşov-Cristian, unde s-au instalat semafoare şi s-a lucrat pe segmentele de câteva sute de metri, cu perioade lungi de aşteptare, nu ar avea de câştigat nici şoferii, care vor parcurge cei câţiva kilometri într-un timp foarte lung, nici cei care se ocupă de implementarea acestui proiect, pentru că lucrările vor avansa încet”, a declarat alesul liberal din Bran. De altfel, acesta a anunţat că va lansa o invitaţie către conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov ca, împreună cu reprezentanţii constructorului, să prezinte într-o şedinţă a Consiliului Local Bran graficul de lucrări pentru porţiunea din DN 73 din judeţul Braşov.
„DN 73 creează disconfort de foarte mulţi ani. În fiecare zi vedem şoferi care schimbă roţile, pentru că fac pană din cauza gropilor. Cred că o vulcanizare ambulantă ar fi o afacere de succes. Mă doare că Branul a rămas ultimul pe lista localităţilor în care se fac lucrări şi că cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a găsit o soluţie şi nu au capacitatea tehnică să facă aceste lucrări şi să le termine mai repede. Degeaba avem Castelul Bran, pentru că un turist care vine şi îşi strică maşina pe DN 73, a doua oară nu se mai întoarce”, a mai spus Feroiu.
Pe de altă parte, Cătălin Nan s-a declarat nemulţumit de unele decizii ale CNAIR: „Iniţial, în Râşnov, la intersecţia DN 73 cu DN 73 A, trebuia să se amenajeze un sens giratoriu, însă s-a renunţat la această amenajare, astfel că vor apărea şi în continuare blocaje în trafic”.
Contractul pentru modernizarea DN 73 (Braşov – Piteşti) a fost semnat în anul 2011, valoarea totală a proiectului, pentru care s-a obţinut o finanţare nerambursabilă europeană prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi 2007 – 2013, valoarea fiind de 275,86 milioane de lei. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în 31 decembrie 2015, pentru ca proiectul să se încadreze în ciclul bugetar european 2007 – 2013, însă acest termen nu a fost respectat, motiv pentru care investiţia a fost „fazată”, finanţarea fiind acum asigurată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020. Conform reprezentanţilor DRDP Braşov, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor la DN 73 este luna decembrie a anului 2019.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare