Expres

Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională ar putea fi reprogramate

Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională ar putea fi reprogramate, dacă greva din Învățământ se prelungește. Dar nu anulate, susţine ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Federațiile sindicale au anunțat deja că astăzi, după minivacanță, nu se reiau cursurile. Ordonanța de urgență de săptămâna trecută, adoptată peste voința profesorilor (detalii aici), nu răspunde doleanțelor. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educație (FSE), Marius Nistor, a spus într-o intervenție la Digi24, că solicitarea sindicaliştilor privind creşterea salariului debutanţilor în învăţământ la nivelul salariului mediu brut pe economie nu se regăseşte în textul ordonanţei Guvernului, ci doar în nota de fundamentare, iar profesorii aflaţi în grevă nu vor să înceteze conflictul de muncă deoarece nu au nicio garanţie privind creşterea salariilor şi investiţiile în Educaţie.

Luăm în calcul refacerea calendarului. Nu există varianta în care să anulăm examenele naţionale. Toţi copiii vor avea oportunitatea să dea Evaluarea Naţională şi BAC-ul. Este vorba doar că va trebui să împingem această perioadă în calendar astfel încât să avem profesorii necesari ca să putem desfăşura aceste examene. (…) Aş menţiona aici că, în general, clasele terminale au terminat de parcurs materia până ca greva să fi început. Pentru ei este esenţial să se poată încheia situaţia şcolară şi este esenţial ca să rămânem în calendarul de examene naţionale”, a afirmat Deca, citată de Edupedu.
Până acum, înscrierile la Bac şi încheierea mediilor pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a au fost deja decalate până vineri, 9 iunie.
Luni, 12 iunie, ar trebui să înceapă probele de competențe (așa-zis orale) ale examenului de Bacalaureat.

Petiție din partea părinților

Pe de altă parte, o petiţie online care cere organizarea examenelor naționale pentru clasele terminale la datele fixate până acum a fost lansată de părinţi de elevi în clasele a VIII-a şi a XII-a.
„Părinţii elevilor din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a şi a XII-a, respectă dreptul cadrelor didactice la grevă, dar cer susţinerea examenelor de Evaluare Naţională, respectiv Bacalaureat, la datele stabilite de Ministerul Educaţiei. Vă rugăm, spuneţi STOP şantajului emoţional. NU folosiţi elevii ca monedă de schimb!”, se arată în textul petiţiei intitulate „Părinţii elevilor din anii terminali cer susţinerea examenelor la datele fixate”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
3 luni în urmă

Atârnătorii aștia mai nenorocesc niște copii. Trebuie puși la plată!
Despre cei 44% de analfabeți funcțional, de waxeri, pe care-l dau ei societații văd ca nu pomenește nimeni. Doar să li se dea și mai mulți bani paraziților.

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
3 luni în urmă

Nu-i place latraului putinist scolala, nu-i place. Are traume de cand a fost trimis la scoala de dresaj canin. Crede ca e aceeasi scoala. El injura pe toata lumea in tara asta, dupa cum dicteaza propaganda rusa si hAurista: doctori,… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 3 luni în urmă de către Willy
3 luni în urmă

[…] că. 6 iunie este a 157-a zi a calendarului gregorian. Astăzi este Ziua vizionării filmelor în aer liber. […]

3 luni în urmă

[…] Ciupală este de părere că săptămâna viitoare va fi decisivă, deoarece se apropie Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a, care e programată din 19 iunie: „Atunci, vom mai amâna cu […]

3 luni în urmă

[…] Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională ar putea fi reprogramate […]

Back to top button