Expres

Greva din învăţământ continuă / Guvernul a aprobat o OUG peste voința profesorilor

Greva din învăţământ continuă, după ce Guvernul a aprobat o OUG peste voința profesorilor. Protestul profesorilor va continua şi după minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, adică de marţi, 6 iunie, au anunţat liderii federațiilor sindicale din educație. Anunţul continuării grevei vine după ce Guvernul Ciucă a aprobat în forţă, împotriva voinţei profesorilor, majorări salariale respinse de aceştia în urmă cu o zi. La ieşirea de la discuţiile de la Palatul Victoria, care au avut loc și pe 1 iunie, zi liberă, liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunţat: „De marţi încolo vor continua acţiunile de protest”.
Greva din învăţământ continuă. Guvernul PNL-PSD-UDMR a decis să aprobe, într-o şedinţă de guvern convocată în mod extraordinar într-o zi liberă, prin Ordonanţă de Urgenţă, majorări salariale etapizate pe trei ani şi respinse deja de profesorii care sunt din 22 mai în cea mai mare grevă din ultimii 18 ani. Abia după ce a aprobat OUG-ul, Executivul condus de Nicolae Ciucă i-a chemat la discuţii la Palatul Victoria pe reprezentanţii profesorilor.
„Mandatul primit de la profesori este unul foarte clar: grila de salarizare care a fost negociată cu Ministerul Educaţiei să fie pusă în aplicare în totalitate începând cu această lună. Nu există alt mandat. Nu avem ce discuta în afara mandatului dat de ei. De marţi încolo, colegii noştri vor continua acţiunile de protest, ei fiind singurii în măsură să decidă altceva. Ne-au chemat să ne anunţe că a trecut acest proiect de Ordonanţă de Urgenţă (cu majorări salariale care au reprezentat oferta de a guvernului, respinsă deja prin referendum de profesori – n.r) şi că el ar trebui adus la cunoştinţa colegilor din unităţile din învăţământ. Nu există niciun element de noutate, ei ştiu despre ce este vorba, iar mai departe încă se pot continua negocierile la nivelul Ministerului Muncii pe viitoarea grilă de salarizare”, a afirmat liderul FSE, Marius Nistor.
OUG-ul aprobat prevede majorarea – în brut – a salariilor cu 1.000 de lei pentru profesori şi 400 pentru personalul nedidactic. Net înseamnă 585 de lei în plus pentru profesori şi 250 lei pentru nedidactic.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 luni în urmă

[…] Prin urmare, potrivit sindicatelor din învățământ, greva continuă. […]

3 luni în urmă

[…] Ordonanța de urgență de săptămâna trecută, adoptată peste voința profesorilor (detalii aici), nu răspunde doleanțelor. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educație (FSE), Marius […]

Back to top button