Expres

BAC 2023. Telefonul mobil l-a scos din examen. Stă pe tușă până în toamna lui 2024

BAC 2023. Telefonul mobil l-a scos din examen până în toamna lui 2024. La prima probă scrisă, Limba și literatura română, a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2023, au fost prezenți 2.990 de candidați (peste 99% din totalul candidaților înscriși). 2.835 de candidați prezenți astăzi provin din promoția curentă și 155 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat în 13 centre de examen organizate în 14 locuri din județul Brașov. Au absentat 27 de candidați.
BAC 2023. Telefonul mobil l-a scos din examen până în toamna lui 2024. Un singur candidat a fost eliminat astăzi din examen, fiind depistat cu telefonul mobil asupra sa, în timpul probei. Acesta provine din seriile anterioare și susținea examenul la Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț” din Brașov. Conform regulamentului, candidatului i se va interzice participarea la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat – cea de toamnă din 2023 și cea de vară de anul viitor. Își va putea încerca din nou șansele la sesiunea de toamnă din 2024.

Subiectele și baremele de evaluare și de notare le găsiți aici.

Mâine, 27 iunie, are loc proba obligatorie a profilului, miercuri, 28 iunie, e programată proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 29 iunie – Limba și literatura maternă, ce va fi susținută doar de candidații ce au studiat în limbile minorităților naționale.
Primele rezultate vor fi comunicate în 3 iulie, până la ora 12:00.
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi comunicate în 7 iulie.
Afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), .

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Citiți și:

BAC 2023. Ce s-a dat la română

BAC 2023. Sfaturi pentru un rezultat bun la română


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button