Expres

Avertizare meteo – Vânt puternic / viscol, dar și precipitații la Brașov

Avertizare meteo.

Potrivit ANM, județul Brașov se află atât sub cod galben, cât și sub cod portocaliu de intensificări ale vântului / viscol. Intervalul de valabilitate este de astăzi, la ora 11.00, până în 22 februarie, la ora 8.00

Avertizare meteo. Codul portocaliu figurează pentru sud-vestul și sud-estul județului Brașov.

„La altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-130 km/h. Va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ. Pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Prin acumulare, cantitățile vor depăși 20-25 l/mp. Se va depune strat nou de zăpadă”, au detaliat meteorologii.

În cadrul codului galben este inclus și restul teritoriului județului Brașov.

„La munte, la altitudini mai mari de 1.500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 70-100 km/h. Pe parcursul zilei de duminică, la altitudini sub 1.700 m vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. Până în 20 februarie, la ora 20.00, local în Transilvania și în vestul și sud-vestul Olteniei, temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 55-65 km/h și mai ales în zona județelor Brașov și Covasna, 75-85 km/h”, au precizat cei de la ANM.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button