Expres

Avertisment de la DAS Brașov: anunțați dacă v-a crescut venitul

Avertisment de la DAS Brașov: anunțați dacă v-a crescut venitul. Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov reamintește că venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire și suplimentul pentru energie este de 1.386 lei / persoană în cazul familiei, respectiv 2.053 lei, în cazul persoanei singure. Așa stabilește Legea nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.
Precizarea vine în contextul creșterii salariului minim și a punctului de pensie de la 1 ianuarie 2023. Cei care depășesc pragurile de acordare a ajutoarelor trebuie să anunțe. Și cei care se încadrează acum la alt cuantum al ajutorului. Altfel încalcă legea și vor fi obligați să restituie sumele încasate fără drept.

„Având în vedere că beneficiarii au obligația de a aduce la cunoştinţa autorităţilor, în scris, orice modificare a situaţiei lor care poate conduce la încetarea sau suspendarea drepturilor, îi rugăm ca în cel mai scurt timp să transmită documente doveditoare ale veniturilor care să stabilească încadrarea în categoria de beneficiari eligibili”.

Reprezentanții DAS Brașov

Documentele se pot trimite și pe e-mail

Documentele se pot depune fie personal la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov din str. Panselelor nr. 23 în timpul programului de lucru (luni, marți, miercuri, vineri: 8.30-15.00, pauză de dezinfecție: 11.30-12.00; joi: 8.30-17.00, pauză de dezinfecție: 11.30-12.00; 14.30-15.00), fie pe email dasbv@dasbv.ro. Sprijinul constă în ajutor pentru încălzire (în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023) şi supliment pentru energie (pe întreaga perioadă a anului). Cei care nu au depus cerere până în noiembrie primesc doar pentru luna/lunile următoare solicitării.

Cuantumul sprijinului financiar

Între 250 lei – 25 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale;
– Între 500 lei – 50 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică;
– Între 320 lei – 32 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei combustibili solizi şi/sau petrolieri;
– Procent cuprins între 10-100% din valoarea consumului lunar pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat.

Cuantumul suplimentului pentru energie

În ceea ce priveşte suplimentul pentru energie, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, acesta este de:

– 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
– 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
– 10lei/lună pentru consumul de energie termică;
– 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button