Expres

Ultimele zile pentru ajutorul de încălzire


Ultimele zile pentru ajutorul de încălzire. Dosarele necesare acordării sprijinului de stat pentru consumatorii vulnerabili de energie se pot depune până cel târziu în data de 20 noiembrie 2022. Asta, pentru a beneficia de această prestaţie chiar din această lună. Cererile depuse din data de 21 noiembrie 2022 vor fi utile doar pentru acordarea ajutorului începând cu 1 decembrie 2022.
Sprijinul constă în ajutor pentru încălzire (în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023) şi supliment pentru energie (pe întreaga perioadă a anului).

Cine poate beneficia

Cererile se depun la primării, iar ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Cuantumul sprijinului financiar

Între 250 lei – 25 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale;
– Între 500 lei – 50 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică;
– Între 320 lei – 32 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei combustibili solizi şi/sau petrolieri;
– Procent cuprins între 10-100% din valoarea consumului lunar pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat.

Cuantumul suplimentului pentru energie

În ceea ce priveşte suplimentul pentru energie, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, acesta este de:

– 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
– 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
– 10lei/lună pentru consumul de energie termică;
– 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri

Cererile se pot trimite și prin e-mail

Ultimele zile pentru ajutorul de încălzire. Cererile se depun, în cazul celor din municipiu:

– fie personal la sediul din str. Panselelor, nr. 23 în timpul programului de lucru: luni, marți, miercuri, vineri, orele 8:30-15:00, cu pauză de dezinfecție 11.30-12.00, joi, orele 8.30-17.00 cu pauze de dezinfecție 11.30-12.00 și 14.30-15.00;
– fie pe email dasbv@dasbv.ro.

Pentru reducerea timpului de așteptare există inclusiv posibilitatea de programare online accesând https://dasbrasov.programero.ro/.

De pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov, accesând link-ul  pot fi obținute informații despre:
Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei
Actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei 

„Actele necesare sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea stabilirii dreptului cuvenit.
Pentru documentele care trebuie prezentate în copii, solicitanții sunt rugați să pregătească copii ale acestora, deoarece în zonă nu există posibilitatea de copiere a documentelor
”.

Reprezentanții DAS Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] Socială (DAS) Brașov reamintește că venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire și suplimentul pentru energie este de 1.386 lei / persoană în cazul familiei, respectiv 2.053 lei, în cazul persoanei singure. […]

Back to top button