Expres

Anunțul lui Veștea despre Aeroport

Anunțul lui Veștea despre Aeroport. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a făcut, marți, declarații noi despre Aeroportul Internațional Braşov Ghimbav (AIBG), inaugurat în 15 iunie 2023, zi în care Veștea a renunțat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, calitate din care, în 7 ani de mandat, și-a legat numele de obiectivul de infrastructură.
Veștea susține că, dintre cele 17 aeroporturi care funcționează în prezent în țara noastră, cel din Brașov se remarcă pentru că este primul construit după 50 de ani care s-a plasat pe poziţia a 10-a în statistica Asociației Aeroporturilor din România (detalii aici).

Adrian Veştea anunță că aeroportul brașovean a adunat până luna trecută (nota red. – octombrie, cel mai probabil) aproximativ 80.000 de pasageri, o „performanță relativ bună” pentru primele luni de la inaugurare.

Dacă e să ne raportăm la toate cifre pe care le avem în ziua de astăzi, putem spune că din 17 aeroporturi care astăzi funcţionează în România este primul aeroport construit după 50 de ani şi este aeroportul care a ajuns pe poziţia a 10-a, conform statisticilor făcute de către Asociaţia Aeroporturilor din România”, a declarat ministrul Dezvoltării pentru Prima News.

Tot el a completat spunând că cei 80.000 de pasageri au călătorit în curse internaționale.

Adrian Veștea a subliniat că Brașovul reprezintă una dintre cele mai importante destinații turistice din România. Totodată, el a precizat și că este județul cel mai neglijat în ceea ce privește infrastructura rutieră de tip autostradă. Astfel, pentru a ajunge la Brașov, oamenii sunt adesea nevoiți să facă față traficului aglomerat care creează blocaje frecvente. Tocmai de aceea Aeroportul Brașov are un mare potențial.

Braşovul, dacă socotim după un an de funcţionare, a închide primul an (în iunie 2024 – nota red.) cu 240.000 (de pasageri – n.r.) eu zic că este o performanţă relativ bună”, a mai spus ministrul, care a adăugat că AIBG ar putea ajunge la peste 500.000 de pasageri anual.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] Consiliului Județean Brașov are viață grea la București. La ultima ședință a liderilor PNL, Adrian Veștea a amenințat că pleacă din postul de ministru al Dezvoltării. Asta dacă Marcel Boloș, coleg de […]

7 luni în urmă

[…] au aterizat sau au decolat de aici peste 80.000 de persoane. Numărul a fost anunțat (detalii aici) și de Adrian Veștea, președinte al CJ Brașov până în ziua inaugurării aeroportului, actual […]

Back to top button