Expres

Aeroportul Brașov, la mijlocul clasamentului național

Aeroportul Brașov, la mijlocul clasamentului național.

Pe aeroporturile din România au fost înregistrați, în luna septembrie 2023, 2.347.824 de pasageri.

Raportat la aceeași perioadă a anului 2019, numărul este cu aproape 5 procente mai mare, iar față de luna septembrie 2022 numărul pasagerilor înregistrați în acest an este mai mare cu aproape 15%.

Conform statisticii (vedeți galeria foto) publicate de Asociaţia Aeroporturilor din România, Aeroportul Internațional Braşov Ghimbav (AIBG – GHV) a avut în luna septembrie un număr total de pasageri de 17.907 şi se află pe locul 10, din 17, depășind Maramureş, Băneasa, Satu Mare, Constanța, Arad sau Tulcea.

Numărul de pasageri a fost în creştere, în septembrie fiind cu peste 1.000 de călători mai mulți decât în august, pe Aeroportul Braşov.

Deși este aeroport internațional, la și de la Brașov au fost înregistrați și pasageri pe curse interne, 142 în septembrie, dintr-un total de 417, de la 15 iunie până la 30 septembrie.

În total, la finele lunii septembrie, adică după trei luni și jumătate de la deschidere, au fost înregistrați ca îmbarcați și debarcați la AIBG 48.149 de pasageri. În 9 octombrie s-a atins borna 50.000 (detalii aici).

Mai multe detalii despre cifrele de pe aeroporturile din România, în septembrie și în primele nouă luni ale anului, găsiți în galeria foto.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
8 luni în urmă

[…] Anunțul lui Veștea despre Aeroport. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a făcut, marți, declarații noi despre Aeroportul Internațional Braşov Ghimbav (AIBG), inaugurat în 15 iunie 2023, zi în care Veștea a renunțat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov,… Citeşte mai mult »

Back to top button