Expres

Anunțul de astăzi al sindicatelor din sistemul de Educație / Greva generală continuă

Anunțul de astăzi al sindicatelor din sistemul de Educație.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” solicită în continuare Guvernului și partidelor din coaliție să-și asume printr-un act normativ articolul scos din Legea Învățământului Preuniversitar și care nu a fost inclus nici în textul OUG 53/2023, ci doar în Nota de fundamentare a ordonanței, potrivit căruia salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie. Astfel, salarizarea întregului personal didactic de predare să se realizeze progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

Anunțul de astăzi al sindicatelor din sistemul de Educație

„Această atitudine a Guvernului României este interpretată ca o neasumare a Executivului de a aplica principiul menționat mai sus în noua Lege a Salarizării. Atragem atenția că salariații din învățământ aflați în grevă sunt nemulțumiți și de promisiunea Guvernului de a aplica ipotetica grilă de salarizare pentru învățământ în maximum trei ani, solicitând scurtarea acestei perioade. Și majorările salariale prevăzute în OUG 53/2023 au fost respinse de federațiile sindicale, după consultarea membrilor de sindicat aflați în grevă, aceștia considerând sumele prea mici”, se arată în comunicatul semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor, liderii celor două federații sindicale.

„Acest protest extrem este şi despre viitorul educaţiei, despre percepţia pe care o are societatea asupra meseriei de dascăl. Însă, modul în care Guvernul şi liderii partidelor politice aflate la guvernare au gestionat evenimentele ce s-au desfăşurat începând cu 10 mai 2023 (primul miting organizat de angajaţii din învăţământ) şi până în prezent ne face să credem că, după ce se va încheia această grevă, vor reveni la vechile obiceiuri. Adică: vor continua să nu investească în educaţie şi în angajaţii din învăţământ. Aici, domnilor politicieni, domnule preşedinte, este problema. Nu ne-aţi convins că, după încheierea grevei, veţi investi cu adevărat în acest domeniu. Iar primul exemplu în acest sens este că nu v-aţi asumat printr-un act normativ că, odată cu apariţia noii legi a salarizării, salariul profesorului debutant va fi cel puţin egal cu salariul mediu pe economie”, au mai precizat reprezentanţii dascălilor.

Prin urmare, potrivit sindicatelor din învățământ, greva continuă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
7 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
3 luni în urmă

Trebuie făcut ceva cu ăștia. PUȘI LA PLATĂ, NU SĂ PRIMEASCĂ ȘI MAI MULȚI BANI!!! Pagubele produse să li se impute. Costă peste 116 milioane de lei ziua de protest a paraziților. Să nu uităm că ăștia dau peste 44%… Citeşte mai mult »

barbu_cretinu
Răspunde la  Barbu Gh.
3 luni în urmă

se pare ca si tu esti unul dintre analfabetii functionali…

Barbu Gh.
Răspunde la  barbu_cretinu
3 luni în urmă

Redusule, waxere, sperăm că te-ai injectat. Pentru binele țării și al planetei. Cu toate dozele.

Ultima modificare a 3 luni în urmă de către Barbu Gh.
jonelul
3 luni în urmă

nu mai mancati ce nu trebuie, ca va sta in gat !

3 luni în urmă

[…] Anunțul de astăzi al sindicatelor din sistemul de Educație / Greva generală continuă […]

3 luni în urmă

[…] Anunțul de astăzi al sindicatelor din sistemul de Educație / Greva generală continuă […]

Willy
3 luni în urmă

Nu-i place latraului putinist scoala, nu-i place… Are traume de la scolile de dresaj unde s-a chinuit Putin asasinul sa il mai educe. Degeaba, tot un prostalete halitor de rahat a ramas.

Back to top button