Expres

Antena 1, în conflict cu presa pentru declarațiile lui chef Florin Dumitrescu

Antena 1, în conflict cu presa pentru declarațiile lui chef Florin Dumitrescu

Publicația noastră a primit pe adresa redacției o notificare din partea Antenei 1 prin care reprezentanții trustului solicită scoaterea articolului de pe portalul myTEX.ro în care este consemnată cea mai recentă postare de pe Facebook, un clip video, în care chef Florin Dumitrescu vorbeşte despre relaţia lui cu postul de televiziune.
Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, atât această publicație online şi alte redacţii care au scris despre acest subiect au primit notificări de la Antena 1.
Notificarea către Transilvania Expres – myTEX.ro este redată mai jos.

Antena 1 solicită în notificare „eliminarea de îndată de pe site-ul dumneavoastră a articolelor care conţin declaraţiile false şi provocatoare ale domnului Florin Dumitrescu“. Totodată, aminteşte şi de „demersuri legale”, în cazul în care myTEX.ro nu se conformează notificării.

În primul rând, trustul cere „să eliminaţi de îndată articolele care conţin declaraţiile denigratoare/defăimătoare şi neadevărate făcute de Florin Dumitrescu pe 22 februarie, prin care acesta formulează acuzaţii nefondate la adresa Antena TV, cu singurul scop de a influenţa opinia publică şi chiar instanţele de judecată, prin încercarea de a induce o percepţie negativă în privinţa Antena TV”;
„Să vă abţineţi pe viitor de la preluarea şi difuzarea unor declaraţii tendenţioase, false şi provocatoare la adresa Antena TV sau care au orice fel de legătură cu Antena TV, de genul celor făcute de Florin Dumitrescu în data de 22 februarie“.
Antena punctează că „diseminarea în spaţiul public a unor afirmaţii/acuzaţii care în mod vădit nu au nicio bază factuală vă face pe deplin responsabili pentru consecinţele unei asemenea comunicări, chiar şi în situaţia în care nu sunteţi autorul/emitentul acelor acuzaţii, ci doar le preluaţi ca atare”.

Ce a spus chef Florin Dumitrescu

În postarea publică, Chef Florin Dumitrescu spune, în esență, că a ajuns în situaţia să nu poate vorbi şi să nu se poată apăra public din cauza contractului de confidenţialitate pe care l-a semnat cu trustul media, că este notificat de avocați să nu facă vreo declarație.
„Mi se pare că e aşa într-o zonă din asta super gri în care eu, ca persoană, mi-am pierdut dreptul la liberă exprimare, mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt, mi-am pierdut toate drepturile posibile, doar pentru că am semnat un contract. E un pic dubios şi un pic cam greu de dus. Eu, personal, vă spun sincer, timp de nouă ani de zile am crezut că am lucrat într-un loc mişto şi mi-am dedicat aceşti ultimi nouă ani cu speranţa că fac bine. Nouă ani de zile eu n-am existat din punct de vedere profesional. Şi atunci ce fac? Nu stau eu liniştit lângă familia mea? Un timp pe care l-am pierdut efectiv departe de ei cu compromisurile toate pe care le-am făcut de-a lungul vremii. Compromisuri de care habar nu aveţi niciunul dintre voi la ce compromisuri am fost «supus», să zicem, doar pentru că aveam un contract semnat”, spune chef Dumitrescu în clipul video.

Antena 1, despre decizia de înlocuire a juraților

În notificarea trimisă myTEX.ro, Antena 1 menţionează că „decizia de înlocuire a juraţilor emisiunii Chefi la Cuţite, respectiv domnii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu” este „o măsură pe care Antena TV a fost pusă în situaţia să o întreprindă exclusiv din cauza refuzului intempestiv al celor 3 juraţi de a participa la realizarea Sezonului 13 al emisiunii”.
Antena 1 acuză preluarea informaţiilor şi declaraţiilor lui Florin Dumitrescu, „în mod deosebit a celor care insinuează o conexiune între litigiile cu Antena TV şi problemele sale de natură personală/familială, precum şi a celor care sugerează îngrădirea de către Antena 1 a dreptului său la liberă exprimare“.
La finalul notificării, Antena 1 vorbeşte şi despre posibilele consecinţe:
În cazul în care nu veţi înţelege să procedaţi într-o manieră onestă, obiectivă şi rezervată cu privire la reflectarea acestor subiecte în publicaţiile dumneavoastră, vă atragem atenţia că o comunicare publică cu caracter defăimător la adresa Antena 1, a emisiunii Chefi la cuţite sau cu referire la orice alte aspect adiacenţe (aşa cum sunt litigiile cu cei trei foşti juraţi) este în mod evident de natură a produce un prejudiciu de imagine semnificativ pentru Antena TV”.
O asemenea conduită va pune Antena TV în situaţia de a întreprinde faţă de dumneavoastră toate demersurile legale pentru apărarea dreptului la imagine şi repararea integrală a prejudiciului depus”.

Notificarea către myTEX.ro:

Sursa foto:  Facebook


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button