Expres

ANI a sesizat Parchetul ÎCCJ cu privire la un primar din județul BRAȘOV / Și un fost consilier local din municipiul BRAȘOV este vizat de Agenție

 

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 26 aleși locali, printre care se numără și două persoane din județul Brașov.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către COJOCARU GICU a infracțiunilor de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și respectiv, a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017)”, se arată în comunicat.

„La data de 22 noiembrie 2016, COJOCARU GICU a încheiat în nume propriu un contract de asistență juridică cu un cabinet de avocatură. Ulterior, în exercitarea atribuțiilor de primar, COJOCARU GICU a încheiat la datele de 25 aprilie 2017 și 26 ianuarie 2018, două contracte de asistență juridică (semnate și aprobate de către acesta) cu același cabinet de avocatură, și a emis referate de aprobare la proiectele de hotărâre privind achiziționarea serviciilor juridice de consultanță, asistență privind încheierea acestor contracte”, se detaliază în comunicat.

În același comunicat, se face referire și la fostul consilier local din municipiul Brașov Radu Paul Valentin.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – 2024), societatea comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat/asociat unic și funcția de administrator, a încheiat la data de 14 decembrie 2020, un act adițional la contractul de servicii din data de 22 mai 2020 (aflat în derulare) cu o instituție subordonată C.L. al mun. Brașov, prin care s-au suplimentat serviciile pentru perioada 01 ianuarie – 30 aprilie 2021.
Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (2) și art. 91, alin. (3) din Legea nr. 161/2003”, se precizează în comunicat.

Menționăm că Radu Paul Valentin nu mai este consilier local, fiind înlocuit de Constantin Busiuoc.

Date despre celelalte cazuri – AICI.

VEZI ȘI:

BRAȘOV. Demisie din PNL, pentru „nepotrivire de caracter”. Reacția foștilor colegi

BRAȘOV. De la PNL, șef la Partidul Mișcarea Populară

BRAȘOV. Un primar PNL rămâne fără mandat, la șase ani de când a fost declarat incompatibil


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button