Expres

Aeroportul Brașov. Dan Air, înaintea TAROM (video)

Aeroportul Brașov. Dan Air, înaintea TAROM. După cum ați putut citi deja (AICIAICIAICIAICIAICI, AICI și AICI), Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav a fost inaugurat astăzi, prima cursă fiind cea a TAROM, avionul Boeing pilotat de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, aducând de la București oficialități și personalități locale și centrale: Adrian Veștea – care va fi învestit astăzi în funcția de ministru al Dezvoltării, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și fostul premier Nicolae Ciucă, în prezent președinte al Senatului, prefectul Brașovului Cătălin Văsii, pe Dumitru Prunariu și pe soția lui. După toate festivitățile de pe platforma de îmbarcare și din terminal, oaspeții care au dorit să se întoarcă la București au revenit în aeronava TAROM.
Însă, între timp, aterizase și primul avion care a operat o cursă comercială, un Airbus A320, care a venit de la București și a făcut escală la Brașov, pentru a prelua pasageri de la AIBG (detalii despre această situație nou apărută, aici). Aeronava aparținând DAN AIR a decolat spre Stuttgart înaintea avionului TAROM.
Puțini au mai fost prezenți la această parte, iar aceștia au avut șansa să vadă în acțiune utilajul care împinge avioanele pentru a le depărta de la terminal. Acest mic tractor ridică roata din față a avioanelor și apoi, ca o platformă de tractare auto, le împinge în spate, de aceea se și numește mașină de pushback (împingere în spate).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Aeroportul Brașov. Dan Air, înaintea TAROM (video) […]

1 an în urmă

[…] Aeroportul Brașov. Dan Air, înaintea TAROM (video) […]

1 an în urmă

[…] Aeroportul Brașov. Dan Air, înaintea TAROM (video) […]

1 an în urmă

[…] cu demisia în mână, Adrian Veștea a plecat câteva ore mai târziu spre București (detalii aici), pentru a depune jurământul ca ministru în Guvernul Ciolacu. Astfel, postul său a devenit […]

Back to top button