Expres

Aeroportul Brașov, certificat ca aerodrom

Aeroportul Brașov, certificat ca aerodrom. Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a primit certificarea de aerodrom de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).

Pe baza concluziilor unui audit efectuat la Aeroportul Braşov de specialiştii Autorităţii Aeronautice, conducerea AACR a eliberat vineri Certificatul de Autorizare Aerodrom.

Aeroportul Brașov, certificat ca aerodrom. Documentul atestă capacitatea Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav” de a conduce, gestiona şi administra aeroportul. De asemenea, de a desfăşura activităţile şi operaţiunile aeriene, în condiţiile impuse de autoritatea de reglementare în domeniul aeronautic.

„Practic, de acum înainte orice operator aerian are posibilitatea de a opera pe aerodromul nostru, în perioada în care aerodromul este disponibil pentru aterizarea şi decolarea aeronavelor”.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov

Primul zbor oficial va fi cel al avionului AACR cu ajutorul căruia, începând de luni, 12 decembrie, vor fi calibrate echipamentele de radionavigaţie amplasate la Aeroportul Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Paraschivescu, consilier județean USR Brașov, a comentat în social-media „joaca” de-a aerodromul sau heliportul cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Ținta sa, prin ricoșeu, a fost, din […]

Back to top button