Expres

Încep zborurile pe Aeroportul Brașov!

Încep zborurile pe Aeroportul Brașov. Luni, 12 decembrie, vor începe zborurile de calibrare a echipamentelor de navigație și de comunicație.
Aeronava de verificări din zbor Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA şi aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), este programată să plece luni dimineaţă de la Bucureşti. Urmează să aterizeze pe pista de la Ghimbav cu aproximaţie în jurul orei 8:30, după care să decoleze pentru efectuarea zborului de calibrare.
Programul a fost convenit de comun acord de Nicolae Stoica, directorul general al AACR, Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”. Însă va depinde de condiţiile meteorologice din dimineaţa respectivă.
Serviciul de verificare în zbor – calibrare va fi efectuat de o echipă formată din 11 specialişti ai Autorităţii Aeronautice. Este un demers necesar şi mult-aşteptat în vederea operaţionalizării aeroportului. Rezultatul va fi autorizarea echipamentelor de navigaţie aeriană şi de comunicaţii instalate pe amplasamentul AIBG, precum şi a procedurilor de zbor.

Procedurile de zbor sunt în curs de codificare

Încep zborurile pe Aeroportul Brașov. În prima etapă – care începe luni şi va însuma 30 de ore de zbor, vor fi verificaţi, monitorizaţi şi evaluaţi din zbor parametrii mijloacelor de navigaţie aeriană, ai sistemelor de comunicaţii şi de supraveghere, în vederea autorizării echipamentelor de navigaţie aeriană ILS/DME, DVOR/DME, sisteme PAPI (indicativ vizual de pantă) ambele direcţii, balizaj luminos şi sistem luminos de apropiere ambele direcţii.
Cea de-a doua etapă de verificări va avea loc în luna ianuarie 2023, va dura tot 30 de ore şi va viza procedurile de zbor care în prezent sunt în etapa de codificare.

„Calibrarea echipamentelor de radionavigaţie instalate pe amplasamentul AIBG şi verificarea din zbor a procedurilor operaţionale pentru autorizarea şi certificarea acestora reprezintă ultimul pas major în vederea operaţionalizării Aeroportului de la Braşov. Un pas pe care sunt convins că îl vom parcurge în cele mai bune condiţii. Cu ajutorul aparaturii speciale de la bordul aeronavei de calibrare, specialiştii AACR vor inspecta din zbor, pe parcursul mai multor zile, echipamentele de radionavigaţie instalate la sol, urmând ca în ianuarie să verifice şi să avizeze procedurile instrumentale. Am luat măsurile necesare pentru ca aceste zboruri să se poată desfăşura în condiţii optime din punctul de vedere al stării în care se prezintă pista şi suprafeţele de mişcare”.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov

La rândul său, Alexandru Anghel, directorul general al RA „AIBG”, a explicat că pregătirea zborului de calibrare a însemnat un demers complex. Acesta a cuprins, printre altele, instructaje realizate cu muncitorii angrenaţi în lucrările care se desfăşoară pe amplasamentul aeroportului, simulări de intervenţii în caz de accident, trecerea în revistă a procedurilor de comunicaţii sau realizarea unor măsurători topometrice.
Zborul de calibrare va putea fi urmărit aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Bogdan Romulus
1 an în urmă

Foarte bine . Sa ii vedem pe ,, marii postaci anti ,, cu unghea in git , scuipind iarasi venin ca pista nu e de aur , ca terminalul nu are marmura de Sicilia , ca toaletele sunt prea curate… Citeşte mai mult »

Willy
1 an în urmă

Bravo! Perfect! O singura dorinta am: sa nu fie zboruri spre infecta Rusie si spre jegoasa Austrie.

1 an în urmă

[…] Primul zbor oficial va fi cel al avionului AACR cu ajutorul căruia, începând de luni, 12 decembrie, vor fi calibrate echipamentele de radionavigaţie amplasate la Aeroportul Braşov. […]

1 an în urmă

[…] sabotează primul zbor de pe Aeroportul Brașov. Aeronava de verificări din zbor Beechcraft Super King Air, […]

Back to top button