Expres

Aeroportul Brașov – ce se mai întâmplă înainte de inaugurare

Aeroportul Brașov – ce se mai întâmplă înainte de inaugurare. Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a prezentat succint, pe pagina sa oficială de Facebook, ultimele noutăți de la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Pe care le-a însoțit de un video.

Așa cum se știe, primele zboruri – unul comercial și cel oficial de inaugurare – vor avea loc în 15 iunie. Însă acestea vor fi precedate Zilele Porților Deschise, în 10 și 11 iunie.
Parcurgem ultimele demersuri procedurale înainte de inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav!
Desfășurăm procedurile de recepție la încheierea lucrărilor prevăzute în contractul privind „Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav/ Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea ei cu echipamente specifice”, implementat de asocierea SC UTI Construction and Facility Management SA – SC BOG’ART SRL.
Zilele trecute, membrii comisiei de recepție au verificat clădirea de contingență, echipamentele de comunicaţii radio, comunicaţii terestre și de meteorologie, sistemele de navigaţie aeriană, serverele şi echipamentele aferente sistemului remote tower
(turnul virtual de control – nota red.) amplasate la Ghimbav, din punctul de vedere al conformității cu prevederile contractuale”, a notat Veștea.

Aeroportul Brașov – ce se mai întâmplă înainte de inaugurare. Potrivit președintelui CJ, proceduri similare au loc la Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad, de unde vor fi dirijate zborurile, cu ajutorul turnului de control de la Ghimbav:

„În prezent, comisia continuă procedurile de recepţie la Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad, pentru echipamentele aferente sistemelor RVT (Remote Virtual Tower) şi VREC (Voice Recorder)”.

Alte detalii urmează a fi oferite în conferința de presă ce va avea loc astăzi.

Clădirea de contingență, absolut necesară turnului virtual de control

Clădirea de contingenţă este absolut necesară turnului virtual de control. Este cea în care sunt instalate camerele video și alte echipamente moderne ce vor permite dirijarea traficului de la Arad.
Construcţia e alcătuită din parter, două etaje, un etaj trei retras şi acoperiş sub formă de platformă de observaţie pentru serviciul de meteorologie.

La parterul clădirii de contingenţă, un spaţiu eminamente tehnic, sunt instalate echipamentele pentru sistemele de comunicaţii radio, comunicaţii terestre, sistemele de navigaţie aeriană, precum şi serverele şi echipamentele aferente sistemului remote tower. Pe lângă acestea, au fost instalate tablourile electrice, sursele de alimentare UPS şi grupul electrogen.
Spaţiile de la etajul întâi au funcţiuni administrative, fiind pregătite pentru a găzdui birourile angajaţilor, în timp ce etajul al doilea a fost împărţit într-o zonă destinată sistemelor meteo şi o altă zonă alocată pentru o ulterioară dezvoltare a sistemului de turn virtual.
La etajul al treilea au fost instalate alte echipamente aferente turnului virtual, iar pe acoperiş a fost montat sistemul video format din 14 camere de luat vederi fixe şi 2 camere mobile de înaltă rezoluţie.
Valoarea totală actualizată a acestui contract este de 83.202.336,94 lei.
Implementat începând cu luna ianuarie 2022, contractul a cuprins proiectarea, construcţia şi funcţionalizarea clădirii de contingenţă, precum şi fabricarea, instalarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor specifice care asigură serviciile de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.
Este vorba atât despre echipamentele instalate în amplasamentul aeroportuar şi deja verificate cu prilejul zborurilor de calibrare, cât şi despre echipamentele şi aparatura care compun turnul virtual de control, instalate în clădirea de contingenţă şi la Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad din cadrul ROMATSA, care are în responsabilităţi controlul traficului aerian pe Aeroportul Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Popa N
10 luni în urmă

Wizz Air a anulat toate zborurile de la Brașov. Se poate verifica pe site ul lor. Eu aveam bilet la Luton in septembrie și mi-a fost anulat.

10 luni în urmă

[…] Show pe bani mulți la deschiderea Aeroportului Brașov. […]

10 luni în urmă

[…] Brașov, deja premiat la nivel național. Chiar înainte de a fi inaugurat, Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a primit cea dintâi distincţie din existenţa sa şi […]

Back to top button