Expres

Adrian Veștea – iar despre Cetatea Brașovului / Parteneriat Primărie – Consiliul Județean?

Adrian Veștea – iar despre Cetatea Brașovului.

Președintele Consiliului Județean Brașov a reacționat în cazul Cetățuii, după ultimele declarații ale primarului Allen Coliban – Detalii, AICI.

Adrian Veștea a întărit: „În urma demersului instituţional realizat de Consiliul Judeţean în atenţia premierului Nicolae Ciucă, de pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de joi a fost retrasă discutarea Memorandumului privind darea în administrare a Cetăţuii Braşovului. Acest subiect va fi definitivat în urma consultărilor care vor fi organizate la Palatul Victoria cu autorităţile administraţiei publice locale – Primăria Municipiului Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov”.

Adrian Veștea – iar despre Cetatea Brașovului

Președintele Consiliului Județean Brașov a mai relatat: „Am considerat de cuviinţă să facem lucrurile instituţional, nu să transformăm subiectul Cetăţuii într-unul de campanie electorală. Am intervenit la momentul oportun, atunci când soarta acestui monument istoric ar fi putut lua o turnură pe care noi, braşovenii, nu ne-am fi dorit-o. Îi asigur pe braşoveni că în momentul în care vom fi invitaţi la Guvern, n-o să pledez decât în direcţia în care îşi doreşte comunitatea braşoveană şi Primăria în privinţa administrării Cetăţuii. Nu se va urmări altceva decât ca atât Primăria, cât şi Consiliul Județean Brașov să-şi asume un angajament ferm privind restaurarea şi reintegrarea în circuitul cultural-turistic a Cetăţuii de pe Dealul Straja”.

Apoi, Veștea a spus: „Noi, la nivelul Consiliului Judeţean, suntem dispuşi la orice formă de parteneriat cu municipalitatea. În nici un caz nu vom formula solicitări contrare intereselor comunităţii braşovene…. Nu am dat înapoi din faţa nici unui obiectiv care se putea realiza în parteneriat. Orice solicitare de asociere venită de la Primăria Braşov a fost o prioritate pentru noi. Atitudinea noastră constructivă se va vedea şi în privinţa acestui monument de importanţă naţională care trebuie să fie redat comunităţii locale”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button