Expres

A murit saxofonistul american David Sanborn

A murit saxofonistul american David Sanborn.

Artistul american David Sanborn, a cărui influenţă asupra industriei muzicale a depăşit cu mult universul jazzului datorită colaborărilor sale cu David Bowie, Stevie Wonder şi Bruce Springsteen, a murit la vârsta de 78 de ani din cauza unui cancer, informează AFP.


El a decedat duminică după-amiază, pe 12 mai, după o luptă îndelungată cu un cancer de prostată, de care suferea din 2018, precizează un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.
Artistul a experimentat o mare varietate de genuri muzicale: jazz fusion, latin jazz, disco, funk, pop, rock, soul şi blues.


El a lansat 25 de albume şi a fost recompensat cu şase premii Grammy.
Născut în Tampa, Florida, în anul 1945, David Sanborn a crescut apoi în Missouri, în sudul Statelor Unite.
Diagnosticat în copilărie cu poliomielită – o boală care afectează sistemul nervos şi provoacă paralizii -, a început să cânte la saxofon la recomandarea unui medic, pentru a-şi întări capacitatea pulmonară.


În ciuda diagnosticului său de cancer din 2018, artistul american a continuat să plece frecvent în turnee şi avea programate mai multe concerte pentru anul viitor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare