Expres

A murit meteorologul Dumitru Baltă

A murit meteorologul Dumitru Baltă. Dumitru Baltă, unul dintre cei mai reputați specialiști români în domeniul meteorologiei, a încetat din viață. El a fost găsit în stare de inconștiență acum câteva săptămâni de o prietenă care a mers să-l viziteze acasă, fiind îngrijorată de absența sa de comunicare.

Mai târziu, s-a constatat că expertul era infectat cu coronavirus, iar acesta a fost transferat de urgență la Spitalul Colentina, unde personalul medical a diagnosticat și un accident vascular cerebral.

Meteorologul prezenta semne de pareză pe partea stângă a corpului, iar plămânii îi erau afectați de infecția cu coronavirus.

A murit meteorologul Dumitru Baltă. Dumitru Baltă s-a pensionat în anul 2011, însă a continuat să predea la Facultatea de Geografie. Cariera sa în domeniul meteorologiei a început în anul 1978, iar în 1986 a avut onoarea de a prezenta primul buletin meteo la TVR după accidentul nuclear de la Cernobîl.

Dumitru Baltă s-a născut în comuna Alexandru Odobescu, județul Călărați, la data de 19 februarie 1947. El a absolvit Facultatea de Geologie și Geografie la Universitatea București, promoția 1977. După absolvire, a lucrat ca profesor timp de un an, însă a renunțat la această carieră pentru a ocupa un post la Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button