Expres

14 muncitori „la negru” pe șantierele județului

14 muncitori „la negru” pe șantierele județului

Între 5 și 7 octombrie, inspectorii de muncă din Brașov au desfășurat ample controale în domeniul construcțiilor, pe șantierele din județ și nu numai.

S-a urmărit, în principal, dacă există angajați care lucrează fără forme legale.

Astfel, în urma a 45 de controale, au fost depistate 14 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru trei angajatori.

Aceștia din urmă au primit amenzi în valoare totală de 240.000 de lei.

Care au fost obiectele acestor verificări, care fac parte dintr-o campania națională, a detaliat Dan Suciu, inspector șef adjunct al ITM Brașov:

Campania a avut drept obiective identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, respectiv determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale, precum și înregistrare acestora în REVISAL;

identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor;

diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul construcțiilor, a prevederilor legale.

Eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare”.

Angajatorii au fost sancționați de ITM pentru primirea la muncă a șapte persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, dar și pentru primirea la muncă a altor șapte persoane, fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Care sunt firmele?

Back to top button