Editorial

Bbbb…Bbbb….Bbbaaa!

  • logomytex.png
 

Stimate doamne, domnisoare si stimati domni! In mica noastra tara – in care n-ar fi rau sa fie bine, da nu e – se intampla multe lucruri ca ne dau atata de gandit incat nu-i de mirare ca romanii au ajuns sa formeze un popor de filosofi. N-o s-o iau acuma de la Burebista, nici de la balada Miorita, cu delatiunea oitei barsane si cu filosofia aia fatalista a baciului, nici de la pasopt, vorba unui personaj de-al lui Caragiale. Nu. O sa trec, sa zic asa, in revista doar cateva chestiuni din ultima perioada, de natura sa dea imobilizeze neuronii alegatorului roman. Sau, altfel spus, niste chestii de sa-ti stea mintea-n loc, nu alta!
Mai intai rapiditatea cu care pedistii au schimbat sloganul electoral al Aliantei si-al lui Basescu. Sa traim bine! Ba chiar sa traim mult si bine! le-a strigat noul Napoleon Emil Boc delegatilor la Conventia PD. Adica nu sa traim bine noi, toti romanii, ci doar ei, social-democratii care s-au imbracat in costume populare. Bine macar ca s-au hotarat in fine sa fie sinceri si sa le spuna celor care i-au votat ca au fost fraieri. E cam la fel ca in reclama aia in care un politician le spune amarastenilor ca banii lor l-au imbogatit pe el si ca asta e bine; e chiar foarte bine! .
Ministrul Educatiei a ordonat, tam-nisam ca profesori care se spetesc muncind in comisiile de bacalaureat sa fie platiti pentru asta cu 30% mai putin decat anul trecut, cand opozantii de-atunci acuzau Guvernul ca isi bate joc de dascali. Intre timp, opozantii aia au ajuns la putere si-au constatat ca si profesorii, ca si restul rumanilor (vorba boierului Tiriac) au prea multi bani, traiesc prea bine, au o putere de cumparare inadmisibil de mare. Si au luat urgent masuri pentru inlaturarea acestui pericolul. Taxe majorare, taxe nou introduse, scumpiri aproape in fiecare luna, intentii de marire a TVA… De curand, guvernantii au descoperit o noua infamie: mamele din popor luau si ele prea multi bani ca indemnizatie pentru cresterea copiilor!!! Acelasi scenariu: cand erau in opozitie, PD si PNL au acuzat decizia PSD de a fixa indemnizatia asta la 8 milioane de lei, protestand ca e prea putin. Ei, ceea ce anul trecut era prea putin, anul asta a devenit mult prea mult si, in consecinta Alianta a decis micsorarea ei de la 8 la 3 milioane!
Alta, tot proaspata: Ministerul Economiei a interzis societatii Electrica sa importe energie electrica pentru consumatorii casnici, singurii care nu vor avea voie sa-si aleaga furnizorii de electricitate si sa negocieze tarifele dupa liberalizarea, la 1 iulie, a 80% din piata de electricitate. Nu consumatorii casnici vor fi obligati sa ramana in continuare clientii Electricii si sa plateasca atat cat vor guvernantii, adica tot mai mult. De notat ca din import se poate cumpara energie la un pret mult mai mic decat cel pe care sunt obligati sa-l achite acum consumatorii casnici. Cu cat mai mic se poate doar aproxima, fiindca onor guvernantii considera ca este inadmisibil ca romanii sa stie pretul energiei produse in tara. Si n-ar fi de mirare, ca pasul urmator sa fie secretizarea tuturor preturilor la produse si servicii de utilitate publica. Plus, eventual, desfiintarea contorizarii, urmand ca fraierii de consumatori sa primeasca depese simple in care sa li se comunice sec: luna asta aveti de plata atat, fiindca atat am considerat noi ca trebuie sa platiti! . Scurt, clar si fara comentarii!
Nu-i asa ca, pe zi ce trece, traim tot mai mult in plin Absurdistan? Nu-i asa ca, vazand si traind pe pielea noastra bataia de joc la care ne supun guvernantii astia, iti vine sa exclami ca Gigi Becali, balbaindu-te de nervi: Bbbb…Bbbb….Bbbaaa, nenorocitilor! ?Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button