Editorial

Acest Guvern e o glumă proastă!

  • logomytex.png
 

Nici n-au isprăvit bine să se bată cu pumnii în piept d-nii Ponta, Teodorovici (de la Finanțe) și câteva personaje gureșe de la PSD și să se firitisească pentru nemaipomenita idee care i-a cutreierat, de-a combate evaziunea fiscală punând bir pe bacșiș, nici n-au apucat patronii vizați să-și instruiască angajații, să dea la setat corespunzător casele de marcat și să umble după înregistrarea acelui formular de bani personali, că s-a și schimbat modificarea! Ministrul de Finanțe, dl. Orlando Teodorovici, a ieșit în fața nației și – cu un aer senin, de om care chiar n-are nici o apăsare în viață – a zis că Guvernul va renunța, pur și simplu, la actul normativ privind impozitarea bacșișului, abia intrat în vigoare!!!  

Va să zică, după atâta zdroabă oficială, după atâtea discuții, explicații, luări de poziție, argumente „europene”, după ce țara a fost pusă pe jar, fâsssss! Toate-au fost degeaba! La loc comanda, Guvernul se retrage pe vechiul aliniament, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat! Dl. ministru Teodorovici a aruncat o justificare căznită, încercând să arunce pisica moartă în altă ogradă: cică nu Guvernul a vrut acest nou bir aiurit, ci „dânșii”, adică agenții economici; Guvernul n-a vrut, pasămite, decât să le facă pe plac, dar „din păcate” impozitarea bacșișului „nu se poate reglementa în toate aspectele sale”, așa încât se elimină cu totul, după ce s-a introdus. Râd și curcile de crescătorie, zău așa, la auzul veștii că patronii de firme cer cu insistență să li se mai bage pe gât un bir, cu toate complicațiile contabile aferente! Dar fie și așa, prin declarația de renunțare, Executivul nu face decât să recunoască faptul că nu e în stare nici măcar un impozit să reglementeze acceptabil! Păi, și-atunci ce mai caută atâția oameni prin birouri ale Finanțelor și de ce iau leafă? Și încă ceva: impozitarea bacșișului a fost introdusă prin ordonanță de urgență. Or, Constituția prevede foarte clar că „Guvernul poate adopta ordonanțe de urgență numai în situații extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligația de a motiva urgența în cuprinsul acestora”. Păi, în acest caz care-i situația „extraordinară” a cărei reglementare „nu poate fi amânată”, din moment ce, la două săptămâni de la introducerea măsurii, Executivul se răzgândește și anunță ca o lasă baltă cu totul? A dispărut subit „urgența”? Asta nu mai e guvernare, e o joacă stupidă, păguboasă și periculoasă de-a guvernarea. Iar Guvernul care o practică nu e Guvern, ci o glumă proastă! 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button