Economic

Vicepreședintele ASF: „Piața de capital ar putea fi afectată de scandalul apărut pe piața pensiilor private”

 

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache, a declarat, astăzi, că piața de capital ar putea fi afectată din cauza scandalului apărut pe piața pensiilor private.

„Recentul scandal din piața pensiilor private alături de numeroasele nemulțumiri atât ale actorilor pieței, cât și ale populației vizavi de politicile din asigurări arată, fără tăgadă, că sectoarele de asigurări și de pensii private incumbă un risc sistemic și social pe care Comisia Europeană l-a validat ca și risc printr-o entitate comună EIOPA („European Insurance and Occupational Pensions Authority”) la nivel european, separat de entitatea pieței de capital ESMA („European Securities and Markets Authority”) întrucât piața de capital este o formă de investiție, în timp ce celelalte două reprezintă doar o formă de servicii”, a explicat oficialul. În opinia sa, este nevoie de două entități, iar modelul de la Bruxelles trebuie aplicat și în România.

Reamintim că, ieri, în spațiul public a apărut informația potrivit căreia statul dorește o eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private. Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a afirmat într-o emisiune de televiziune că l-a „rugat” pe vicepreședintele ASF responsabil cu pensiile private să-i cheme la discuții pe administratorii de fonduri de pensii pentru a clarifica chestiunea și a da o declarație comună referitoare la acest subiect.

Citiți și: 

Dragnea tună și fulgeră în scandalul naționalizării pensiilor private

Update. Ministerul Finanţelor neagă naţionalizarea pilonului II de pensii

Avertisment oficial: pensiile private ar putea fi naţionalizate!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button