Economic

Soluție pentru nevoia de forță de muncă a firmelor din județul Brașov

Soluție pentru nevoia de forță de muncă a firmelor din județul Brașov.

Asociația Brașovul Altfel, alături de Camera de Comerț și Industrie Brașov și Patronatul IMM-urilor din Brașov, demarează o campanie de marketing cu scopul de a crește numărul de angajați din județul Brașov.

Soluție pentru nevoia de forță de muncă a firmelor din județul Brașov

„Milioane de români pleacă din țară, pentru că își doresc o calitate a vieții mai bună. Brașovul a crescut mult, din toate punctele de vedere, și oferă o calitate a vieții comparabilă cu multe dintre comunitățile din vestul Europei. Ideea noastră este să promovăm la nivel național nivelul de trai din județul Brașov și astfel să transmitem românilor noștri că avem și aici ce caută ei, când pleacă afară din țară. Campania o să fie finanțată din donațiile mediului de afaceri. În prima fază avem nevoie de 15.000 de lei pe care îi vom folosi pentru a construi o pagină de internet și un plan de marketing pentru promovarea acestei pagini. Ideea de bază a proiectului este să aducem cât mai mulți vizitatori pe pagina de internet, unde cei interesați să se mute în județul Brașov găsesc informații despre viața de aici. În faza a doua demarăm o altă strângere de donații, care să acopere suma necesară campaniei de marketing”, a declarat Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel.

Firmele brașovene duc lipsă serioasă de personal. Mulți dintre marii angajatori au planuri de extindere, dar investițiile lor depind mult de forța de muncă disponibilă sau de planurile care există pentru a crește numărul de angajați. La fel, atunci când o companie caută un loc în care să investească analizează serios disponibilitatea forței de muncă.

Soluție pentru nevoia de forță de muncă a firmelor din județul Brașov

„Suntem în contact permanent cu marii angajatori din județ, iar marea majoritate reclamă lipsa de personal. Aceeași situație înclină serios balanța atunci când firme străine vizitează județul Brașov în procesul de prospectare a unei investiții noi. Ne-a plăcut ideea Asociației Brașovul Altfel și ne alăturăm acestui demers, pentru că scopul nostru este să sprijinim mediul de afaceri local”, a declarat Daniel Gabor, directorul general adjunct al CCI Brașov.

Economia județului Brașov a crescut mult. Acest lucru înseamnă că și necesarul de forță de muncă este altul. Patronatul IMM-urilor din Brașov este un susținător activ al firmelor mici și mijlocii din județ, astfel că s-a alăturat demersului inițiat de Asociația Brașovul Altfel.

„Cifra de afaceri a județului Brașov a crescut. Spre exemplu, în 2022, am avut cea mai mare creștere procentuală, respectiv 7,9%, din România. Am fost peste București și alte orașe. În mod evident a crescut și numărul de angajați. PIMM Brașov este alături de IMM-urile brașovene și cunoaște bine nevoile acestora. Iar nevoia de forță de muncă este în topul provocărilor pe care le avem. Suntem parte din acest demers de a crește numărul de angajați din județul Brașov și sperăm să obținem rezultate cât mai curând”, a precizat Eleonora Ion, vicepreședinte PIMM Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button